Експерти розповіли, коли потрібно змінювати SIM-карту на смартфоні

Експерти розповіли, коли потрібно змінювати SIM-карту на смартфоні
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазвичай ми ніяк не взаємодіємо з SIM-картою безпосередньо після її покупки і установки в телефон. Однак з часом навіть мікросхема на пластиковому носії зноситься і починає працювати гірше. Тому в погіршенні якості зв’язку часом стає винен не смартфон.

Подробиці

Як повідомляють фахівці, першим дзвінком, який натякає на необхідність заміни SIM-карти стає погіршення якості зв’язку. Згодом контакти на карті пошкоджуються або окислюються. Під час розмови можуть відбуватися «осідання», а якість сигналу відчутно погіршується, незважаючи на хороше покриття. Крім того, смартфон почне витрачати більше енергії на підтримку підключення до мережі і швидше втрачати заряд батареї через це.

На старих картах можна також зіткнутися з найнесподіванішою проблемою – перевищення ліміту пам’яті. Така доля чекає будь-яку SIM, власник якої зберігає занадто багато контактів з додатковими даними. Хоча сучасні карти підтримують набагато більші обсяги інформації.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще однією причиною для поновлення SIM є відсутність підтримки сучасних стандартів зв’язку. В Україні в першу чергу мова йде про 4G. Мережа четвертого покоління розрахована на сучасний формат взаємодії зі смартфонами та іншими ґаджетами. Тому з 4G SIM-картою зручніше користуватися месенджерами і соцмережами, а деякі навіть спокійно дивляться серіал на своїх девайсах, коли знаходяться в дорозі.

Коли SIM не винна

Є сценарії, коли у вас можуть виникнути проблеми зі зв’язком, але в них буде винен вже сам смартфон. Погана якість зв’язку може бути викликана рельєфом місцевості або особливостями приміщень, де знаходиться девайс. Сигнал погано проходить в підвальні приміщення, будівлі з товстими стінами. Крім того, на якість зв’язку впливає і відстань від пристрою до ретранслятора – далеко від міст і великих доріг майже ні у кого немає підключення. Останнє пов’язано з дорожнечею розширення покриття, оскільки в Україні занадто дешевий мобільний зв’язок.

Інша причина відсутності мережі полягає в проблемах з модулем зв’язку самого смартфона або планшета. Проблеми можуть виникати як з програмною, так і апаратною боку, тому може знадобитися оновлення пристрою або заміна модуля в сервісі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.