4 функції Android, якими забувають користуватися

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На Android так багато різних функцій, що користуватися всіма просто неможливо. Проте, є ряд штатних функцій Android, якими краще все-таки навчитися користуватися. Надто вже вони корисні. Розповіли про чотирьох таких функціях.

Захищайте додатки відбитком пальця

Опція захисту додатків або окремих файлів за допомогою відбитка пальця часто запитується користувачами. Люди шукають для цього спеціальний додаток, що найчастіше призводить до розладів. Вся справа в тому, що додатки з Google Play з такою функцією або відверто погані, або напхані рекламою.

Але ж така захисна функція є за замовчуванням буквально в кожному Android-смартфоні. Найчастіше вона розташовується в настройках безпеки і приватності. Користувачеві досить активувати функцію захисту додатків за допомогою відбитка і позначити прапорцями ті додатки, доступ до яких повинен надаватися тільки при підтвердженні особистості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Включайте гостьовий режим, коли даєте смартфон комусь

На будь-якому сучасному Android-смартфоні є можливість створення декількох облікових записів для різних користувачів. Також можна по-швидкому включити гостьовий доступ, щоб не переживаючи за особисті дані, давати смартфон іншій людині, наприклад, того ж дитині, щоб він пограв.

І цією опцією чомусь мало хто користується, ймовірно, вважаючи, що настройка займає багато часу. Насправді ж на це йде буквально дві хвилини. Потрібно зайти в розширені налаштування Android, вибрати пункт «Користувачі» або «Кілька користувачів» і активувати гостьовий доступ. Далі залишиться тільки вибрати програми, які будуть доступні користувачеві в гостьовому режимі.

Вимикайте нестримну роботу процесів у фоновому режимі

За замовчуванням на Android-смартфонах в фоновому режимі можуть працювати скільки завгодно додатків. Через це, незалежно від вашої активності використання смартфона, з часом буде збільшуватися споживання акумулятора додатками.

Уникнути цього можна шляхом заборони роботи більше чотирьох процесів у фоновому режимі. Для цього перейдіть в налаштування «Для розробника», виберіть пункт «Ліміт фонових процесів» і встановіть параметр «Не більше 4 процесів». Це заборонить вашій Android-смартфону тримати запущеними більше чотирьох додатків одночасно.

Відзначимо, що якщо у вас немає проблем з часом роботи смартфона без підзарядки, то краще опцію не включати.

Перемикайтеся між додатками швидко

А ось проста, але моторошно корисна опція, про існування якої багато хто навіть і не здогадуються. На Android можна швидко перемикатися між запущеними додатками. Для цього потрібно двічі натиснути на кнопку багатозадачності. Відразу після цього відбудеться перемикання на останній запущене застосування. Вкрай зручна функція, що дозволяє ефективно працювати з двома додатками.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.