Домашні роутера і часті проблеми, що виникають при їх налаштуванні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У XXI столітті інтернет охопив цивілізований світ, ставши значною і невід’ємною частиною людського життя. Всесвітня мережа оточує людей всюди: вдома і на роботі, в транспорті і на вулиці. Їй користуються як в особистих і побутових цілях, так і для вирішення робочих питань, виконання виробничих планів.

У багатьох професійних сферах використовуються інтернет-технології. Вони забезпечують технічне і технологічне обслуговування життєдіяльності компанії, виробництва чи установи.

У той же час домашній інтернет займає не останнє місце – перегляд онлайн-трансляцій і телеканалів, фільмів в онлайн-кінотеатрах і навіть системи розумного будинку – все це впритул пов’язано з інтернетом і його важливістю. Не минає і дня, щоб людина не скористався Інтернетом, хоча б з метою перевірки облікових записів в соціальних мережах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У зв’язку з тим, що люди стали користуватися одночасно кількома гаджетами, з’явилася потреба в бездротовому підключенні до стаціонарного Інтернету. Це призвело до розширення асортименту роутерів. Вони представлені в будь-якому магазині побутової техніки. Різноманітність марок, моделей і технічних характеристик дозволяє вибрати відповідне пристрій в залежності від запитів покупця.

Виробники і продавці надають роутери як для невеликих квартир, так і великих будинків. Різниця між маршрутизаторами в можливості охоплення сигналом тієї чи іншої площі.

Зараз на ринку набрали широку популярність дводіапазонні роутери. Це гарне рішення для багатоквартирних будинків у великих містах, оскільки одночасно на частоті 2,4 ГГц працюють кілька пристроїв, в тому числі відеореєстратори в автомобілях, перебивають сигнали інших роутерів. Такі перешкоди тягнуть збої в роботі домашнього інтернету.

Двохдіапазонний роутер дозволяє давати сигнал відразу на двох частотах – 2.4 і 5 Ггц. Як правило, другий діапазон мовлення забитий мережами не так сильно, проте і у нього є свої мінуси.

Технічно не кожен пристрій підтримують прийом сигналу на 5 ГГц. Приймає дану частоту тільки нова техніка, в той час як старі моделі працюють тільки на 2.4 Ггц.

Отже, роутер обраний, залишається його налаштувати.

Тепер докладніше про причини виникнення поширених проблем при налаштуванні домашнього роутера.

Вибравши відповідну модель, слід дізнатися у продавців, якою мовою веб-інтерфейс пристрою. Веб-інтерфейс дозволяє виконати настройку для роботи роутера.

Проблема в тому, що китайські моделі представлені з налаштуванням на китайській мові. Це можна вирішити, але для рядового користувача взяти і налаштувати такий роутер з нуля буде складно.

Інші виробники випускають роутери з налаштуванням на англійському, проте без знання мови з налаштуванням також виникнуть складності.

Ідеально вибрати роутер з веб-інтерфейсом російською мовою. Як правило, настройки таких роутерів спрощені, залишиться ввести логін і пароль до провідного інтернету від провайдера і вказівка ​​імені мережі і пароля для підключення до вай-фай.
Технічні складності виникають у недосвідчених користувачів, якщо фірма-виробник не докладає в коробку з роутером патч-корд. Це кабель, який з’єднує комп’ютер з роутером для першого встановлення або прямого підключення.
Додаткові труднощі виникають при некоректній налаштування інтернету на комп’ютері. Щоб уникнути це, спершу слід переконатися, що стаціонарний інтернет працює, потім перевірити, чи правильно виконана настройка із зазначенням IP-адреси комп’ютера. В налаштуваннях вказується статичний або динамічний адресу.
Якщо роутер працює і передає інтернет до комп’ютера через патч-корд, значить сигнал йде нормально і для настройки бездротового з’єднання залишиться пара кроків.

Щоб зробити сигнал вай-фай прийнятним, слід відстежити через мобільний додаток по вай-фай мереж відносно вільний канал мовлення мережі і вибрати цей канал для мовлення роутера.

У налаштуванні домашнього роутера немає нічого складного, до того ж, досить налаштувати його одноразово і використовувати в подальшому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.