Визначена небезпека бездротових навушників

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Головна небезпека бездротових навушників полягає в тому, що вони випромінюють електромагнітні хвилі поблизу від мозку людини. Це особливо стосується копій оригінальних гаджетів. Про це в бесіді з агентством «Прайм» розповів доцент кафедри інформатики РЕУ імені Г.В. Плеханова Олександр Тимофєєв .

«У людини активність нервової системи теж має електромагнітні струми, і число осіб, які страждають від магнітних коливань природи, тільки зростає», – додав учений.

Експерт вказав на те, що максимальну небезпеку становлять «репліки» пристроїв. Саме вони найбільш шкідливі для слуху і зору. Щоб перевірити безпеку гаджета, Тимофєєв запропонував покласти телефон, а в підключених до нього навушниках відійти на певну відстань. Якщо на відстані в кілька метрів сигнал стане слабким, значить, навушники безпечні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами фахівця, стандарти різних країн припускають сертифікацію пристроїв з різним рівнем випромінювання. Про ризик розвитку раку через бездротових навушників заявили вчені з 40 країн. При цьому Bluetooth-технології визнані безпечними, саме тому їх широко використовують у всьому світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.