Головна Статті Без чубчика і вирізу під камеру. Як будуть виглядати смартфони в майбутньому

Без чубчика і вирізу під камеру. Як будуть виглядати смартфони в майбутньому

Смартфонами з камерою під дисплеєм нас дражнять вже не менше року. Постійно з’являється свідоцтво того, що такий смартфон ось-ось вийде, або того, що його розробили і він готовий. Правда, іноді нас протвережує твердженнями, що поки рано і якість зйомки такої камери буде дуже низьким. Зараз такий телефон став як ніколи близько до нас. Він навіть пройшов сертифікацію і в загальному готовий до серійного виробництва. Тільки ось це буде не флагман і не від одного з брендів топ-3 з продажу. Може бути справа якраз в якості зйомки або в чомусь ще? Найголовніше, що він уже близько, а решта додасться. Так, що це за телефон і що ми вже можемо про нього сказати?

Перший смартфон з камерою під екраном

Найперший в світі смартфон з камерою під дисплеєм може не бути флагманом. Це звучить трохи дивно, але, ймовірно, це правда. Щоб ви розуміли, це буде навіть не Huawei, Samsung, OPPO або Apple. Це буде смартфон ZTE. Смартфон компанії, яку, як і Huawei, душили американськими санкціями, але так і не додушили. У підсумку саме ZTE скоро анонсує найперший в світі смартфон з камерою під дисплеєм. Чи не в нижній частині, як у перших поколінь Xiaomi Mi Mix, а саме під дисплеєм.

Виконавчий директор компанії зовсім недавно підтвердив факт того, що компанія вже скоро випустить смартфон з такою технологією, але всі ці розмови часто нічого не варті. Тепер же ми маємо дуже серйозний доказ того, що чекати дійсно залишилося недовго. Судячи з останніх даних, таким піонером у цій галузі буде ZTE Axon 20 5G.

Цей телефон недавноз’явився в TENAA , китайському еквіваленті FCC. Це такий орган, який займається сертифікацією пристроїв перед їх безпосереднім виходом на ринок. Виходячи з документів, можна зробити висновок, що ZTE Axon 20 5G не є флагманським смартфоном, оскільки TENAA розкрила його характеристики і навіть дизайн.

Характеристики ZTE Axon 20 5G

Телефон був вказаний в документах на сайті регулятора, як “ZTE A2121”. Перераховані специфікації показують, що телефон буде працювати на восьмиядерному процесорі з тактовою частотою 2,4 ГГц. Навіть ті, хто не дуже добре розбираються в технологіях, розуміють, що зараз таке значення не тягне на флагманський процесор, адже деякі з них уже перевалили за 3 ГГц.

Цей телефон напевно буде використовувати процесор Qualcomm, але Snapdragon 865 і 865 Plus зазвичай працюють з тактовою частотою від 2,8 до 3,1 ГГц. Виходить, нам треба знайти чіпсет середнього рівня, який підходив би під ці характеристики і міг би стояти в смартфоні середнього рівня.

Довго шукати не доведеться, оскільки таким процесором є хіт останнього часу – Snapdragon 765G. Цей процесор вже застосовується в деяких хороших пристроях – наприклад, в OnePlus Nord – і стане “серцем” Google Pixel 5, який покажуть восени. Саме цей чіпсет безумовно відповідає зазначеній тактовій частоті і є відмінним варіантом, коли треба заощадити на процесорі, але випустити «не соромітний” телефон.

Snapdragon 765G – відмінний процесор, і він підтримує підключення 5G, що ще більше підходить під назву моделі і підтверджує, що це саме ZTE Axon 20 5G. Цікаво, що в наш час вихід смартфона з 5G вже став чимось само собою зрозумілим. Навіть у відносно недорогому сегменті наявність мереж п’ятого покоління вже нікого не дивує.

Так ZTE AXON 20 5G буде виглядати спереду.
Так ZTE AXON 20 5G буде виглядати спереду.

Тепер що стосується інших його характеристик. TENAA стверджує, що пристрій буде мати 6,92-дюймовий OLED-дисплей FullHD + . На основі загального зображення, яке у нас є, можна припустити, що екран буде плоским, без заокруглень з боків.

Вид збоку
Вид збоку

Телефон буде мати кілька конфігурацій оперативної пам’яті і сховища. Він буде поставлятися з варіантами оперативної пам′яті 6 ГБ, 8 ГБ та 12 ГБ. Ці три варіанти будуть включати 64 ГБ, 128 ГБ і 256 ГБ постійної пам’яті відповідно.

Також варто відзначити, що ви зможете розширити це сховище за допомогою карти пам’яті microSD. На задній панелі телефону буде чотири камери. Основна камера на 64 мегапікселів буде підкріплена 8-мегапіксельним надшироким модулем, 2-мегапіксельною камерою глибини і 2-мегапіксельною макро-камерою. Мені не зрозуміти любов деяких виробників до макро-камери, але, як то кажуть, мільйони мух не можуть помилятися.

На задній стінці ZTE AXON 20 5G буде 4 камери.
На задній стінці ZTE AXON 20 5G буде 4 камери.

Камера в дисплеї, яка буде кілер-фічей новинки, ймовірно, буде 32-мегапіксельною. Пристрій також буде укомплектовано досить великою батареєю ємністю 4 120 мАг. Швидше за все, буде і швидка зарядка, але подробиць поки немає.

З коробки смартфон буде працювати під управлінням Android 10 з фірмовою оболонкою ZTE. Цікаво, що під дисплеєм буде не тільки камера, але і сканер відбитків пальців. Це вже більш менш звично, але поки все одно застосовується не всіма виробниками, від яких цього чекають.

Як працює камера під дисплеєм

Принцип роботи камери під дисплеєм поки до кінця не розкритий, і виробники не поспішають ділитися його секретами, обмежуючись загальними фразами. Швидше за все, більш докладно про його роботу ми дізнаємося, коли перший такий смартфон надійде в продаж.

Якщо в загальних рисах, то представники Xiaomi свого часу трохи привідкрили завісу таємниці і сказали, що установка камери під екран можлива за рахунок використання скла з низькою відбивною здатністю і високим коефіцієнтом пропускання. Завдяки такій конструкції дисплей в районі камери може стає прозорим і не перешкоджати роботі камери.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: