Три міфи про акумулятор смартфонів, в які терміново потрібно перестати вірити

У користувачів смартфонів існує безліч міфів, значна частина яких пов’язана з процесом зарядки мобільних пристроїв. У цьому матеріалі ми спростували три найбільш поширених міфи про зарядку смартфонів з метою застерегти користувачів від віри в свідомо невірну інформацію.

1. Смартфон можна залишати на зарядці на ніч

Багато користувачів всерйоз вважають, що залишати смартфон на зарядці на всю ніч ні в якому разі не можна. Причому робити це люди бояться з найрізноманітніших причин, в списку яких побоювання за збільшення витрат електроенергії, нанесення шкоди акумулятора і навіть за ймовірність загоряння смартфона.

Однак всі подібні побоювання слід залишити в минулому. Виробники смартфонів вже дуже давно оснащують мобільні пристрої контролерами зарядки. Вони запобігають надходженню заряду відразу, як тільки акумулятор заряджається до 100%. Далі зарядка акумулятора не відбувається. Саме через це ви не виявляєте свій смартфон гарячим від зарядки на ранок.

2. Потрібно обов’язково закривати запущені програми

Це, мабуть, найпоширеніший міф серед власників смартфонів. Чимало користувачів вважають, що залишені працювати у фоновому режимі додатки згубно впливають на заряд акумулятора. У зв’язку з цим прийнято вважати, що їх закриття допоможе збільшити час автономної роботи пристрою.

Насправді ж це абсолютно не так. І в iOS, і в Android передбачені «розумні» системи вивантаження додатків з пам’яті. Як тільки додаток виявляється в фоновому режимі, воно перестає споживати ресурси пристрою, в тому числі і заряд акумулятора.

У минулому році крапку в усіх обговореннях на дану тему поставив старший віце-президент Apple по розробці ПО Крейг Федеріго. На поставлене запитання про необхідність вручну вивантажувати фонові програми він дав максимально чітку відповідь: « Ні і ще раз ні ».

3. Смартфон потрібно повністю розряджати перед зарядкою

І, нарешті, третій поширений міф, віра в який, навпаки, робить акумулятори сучасних смартфонів тільки гірше. Багато хто впевнений, що перед зарядкою смартфона його акумулятор потрібно розрядити повністю.

Даний міф свого часу був правдою. Акумулятори на основі нікелю, що використовуються в смартфонах 15-20 років тому, дійсно мали так званий ефект пам’яті. І для їх ефективної зарядки була необхідна попередня повна розрядка. Зараз же в смартфонах використовуються літій-полімерні акумулятори. У них немає ніякого «ефекту пам’яті». Більш того, смартфони з такими акумуляторами (всі смартфони) рекомендується ставити на зарядку до падіння рівня заряду до 30%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.