Експерти сказали чому на ніч потрібно включати режим польоту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Переключати смартфон в режим польоту необхідно не тільки на борту авіалайнера – дана функція дозволить заощадити заряд і ресурс акумулятора, а також відключить непотрібні повідомлення і дзвінки під час відпочинку. Про це розповів IT-експерт Руслан Манкулам.

«Перш за все, це допомагає заощадити заряд акумулятора і його ресурс. Потрібно також відзначити, що підключення до бездротових мереж витрачає чимало енергії від вбудованого акумулятора, доводячи цей показник до 10-15%, особливо це актуально в тих випадках, коли в пристрої працюють відразу дві SIM-карти. У той же час, загальна кількість енергії, необхідне для підтримки стабільної передачі даних, може сильно залежати від якості сигналу. Наприклад, якщо рівень сигналу недостатньо потужний, смартфон починає підвищувати потужність бездротового модуля зв’язку, тим самим ще більше витрачаючи заряд АКБ », – додав фахівець.

Крім того, за словами експертів, при переключанні пристрою в режим польоту і відключення його радіомодулів відключається весь зв’язок, а це значить, що під час сну користувача ніхто не буде дошкуляти непотрібними дзвінками або текстовими повідомленнями. Втім, цей режим може бути корисний і в денний час, наприклад, під час наради на роботі, або на лекції в вузі.

Крім усього іншого, включення зазначеного режиму дозволяє виконати перезавантаження пристрою в мережах постачальника зв’язку без його повного виключення. Нарешті, додає експерт, існує версія, що для продовження терміну служби акумулятора смартфон, і зовсім, краще відключати в нічний час, однак прямих доказів цього твердження немає. Деякі експерти також радять вимикати пристрій хоча б раз на тиждень, щоб повністю очистити кеш і домогтися поліпшенню швидкодії гаджета.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.