Як правильно вибрати бездротову зарядку для смартфона, щоб не зіпсувати акумулятор

Бездротова зарядка – досить зручне обладнання, яке дозволяє значно спростити процес зарядки мобільного пристрою. Адже з його допомогою можна обходитися без проводів, які постійно рвуться або плутаються.

Однак і тут, звичайно ж, не обійшлося без недоліків.

Проблема в тому, що бездротові зарядки не володіють універсальністю, тобто конкретна модель обладнання може виявитися несумісною з тією чи іншою моделлю смартфона! Як результат, несумісність пристроїв може сумно позначитися на акумуляторі смартфона. Щоб запобігти цій неприємній ситуації, слід звертати увагу на такі характеристики бездротових зарядок при їх покупці:

Стандарт зарядки

Багато сучасних моделей смартфонів, які підтримують бездротову зарядку, функціонують зі стандартом “Qi”. Тому даний стандарт підійде практично для будь-якого смартфона. В якості конкурентів стандарту “Qi” виступають два інших стандарту – “Rezence” і “PMA”. Правда, ці два стандарти знаходяться ще на стадії розвитку, тому серед них лідером є “Qi” -стандарт, який відрізняється своєю універсальністю.

Потужність зарядки

Одним з головних показників при виборі бездротових зарядок є потужність пристрою. Підтримка потужності бездротової зарядки і потужність смартфона повинні бути ідентичні один одному. Це дозволить прискорити процес зарядки і убезпечить акумулятор гаджета від негативних наслідків.

Зарядки зі стандартом “Qi” оснащуються потужністю до 35 Вт і здатні заряджати гаджети струмом до 2 А. Завдяки таким показникам телефон можна зарядити навіть швидше, ніж рідним зарядним пристроєм!

Площа поверхні

Габарити площі поверхні також заслуговують на увагу, адже смартфон повинен на ньому комфортно лежати. А якщо зарядку планується використовувати відразу для декількох гаджетів, то і розмір устаткування повинен бути відповідним. Тому перед покупкою слід також визначитися з розмірами пристрою.

Крім того не варто забувати і про покриття пристрою. Адже якщо воно, наприклад, виявиться слизьким, то телефон може легко з нього впасти. Ну і, звичайно ж, дизайн зарядки теж повинен радувати око.

Кількість котушок

В ідеалі наявність однієї котушки цілком достатньо для повноцінної підзарядки гаджетів. Та й збільшення їх кількості жодним чином не впливає на швидкість зарядки. Якщо ж їх 2-3, то можна розміщувати свій телефон на будь-яку ділянку майданчика, без необхідності правильної установки.

Орієнтуючись усіма перерахованими вище параметрами при виборі бездротових зарядок, можна убезпечити акумулятор свого смартфона від можливих неполадок і насолоджуватися повноцінним функціоналом пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.