Google Pixel 4a повинен вийти восени, але чи є в цьому сенс?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Де Pixel 4a? Новий середньобюджетний камерофон компанії Google повинен був вийти у травні, потім у червні, згодом у липні, а зараз з’явилась інформація про те, що реліз перенесли на… жовтень. Так, смартфон, по суті, буде анонсований на півроку пізніше від початкової очікуваної дати. Згідно з інформацією інформатора Джона Проссера, компанія Google анонсує смартфон все-таки в липні, але продаватись він почне лише в кінці жовтня. 

https://twitter.com/jon_prosser/status/1271856685943009281?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1271856685943009281&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.androidauthority.com%2Fgoogle-pixel-4a-release-date-delay-1128965%2F

Інший надійний інформатор, Ішан Аргавал, розповів, що компанія може взагалі не показати Pixel 4a, натомість в рамках модельному ряду Google Pixel 5 восени буде презентовано три моделі, і Pixel 4a стане однією з них. Агарвал сказав, що смартфон не обов’язково буде перейменовано, але ймовірність цього досить висока, при цьому це буде саме той Pixel 4a, який фігурував у витоках інформації і про який нам відомо вже майже все. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Яка інформація ближче до реальності? Якщо чесно, інформація від Джона Проссера виглядає досить дивно, оскільки компанії Google немає сенсу анонсувати смартфон в липні та починати продавати його аж на три місяці пізніше, у жовтні. Це не лише відчутно понизить ціну та покращить продажі Pixel 3a, але й створить такий розрив між анонсом та стартом продаж, якого й близько не було з жодним попереднім поколінням Google Pixel. 

Хтось може сказати, що компанія Google вже використовувала схожу стратегію зі своїм стрімінговим ігровим сервісом Stadia: спершу, у квітні 2019-го року був анонс, а офіційний початок роботи сервісу був лише в листопаді. Насправді це не те саме, і тут не можна провести пряму аналогію зі смартфонами Pixel, оскільки нема жодного сенсу в тому, щоб анонсувати смартфон та почати продавати його через декілька місяців, оскільки це дуже негативно повпливає на продажі. 

У випадку, якщо компанія Google все-таки вирішить так поступити (що, нагадаю, дуже й дуже малоймовірно), смартфон можна вважати приреченим на провал. Це створить найбільший в історії смартфонів Pixel проміжок між анонсом та стартом продаж, а за цей час інтерес до смартфона дуже відповідно впаде. 

Набагато більш ймовірно, що Google просто відклали презентацію та старт продаж Google Pixel 4a на жовтень, що робить непідтверджену інформацію Агарвала набагато більш вірогідною. Насправді ця стратегія не особливо краща за вищезгадану, оскільки відкладати випуск смартфона на півроку від спершу запланованої дати – не дуже вдале рішення. 

Досить суттєва проблема ще й в тому, що нам, по факту, відомі всі характеристики Google Pixel 4a, і як би ми цього не хотіли, його не можна назвати дуже конкурентоздатним в цьому плані – він бере камерою, а не процесором, дисплеєм чи акумулятором. Не слід забувати, що ці характеристики, які й так не флагманські, ще й стрімко застарівають, особливо якщо випуск смартфона відкладати на півроку. Це, без сумнівів, стане ще одною причиною для потенційних покупців відмовитись від покупки Google Pixel 4a. 

Але причини випуску смартфона в жовтні також можна зрозуміти – все через ускладнення в логістиці, викликані пандемією коронавірусу. Ми вже бачили вплив пандемії на продажі флагманських смартфонів модельного ряду Samsung Galaxy S20. Також це змусило компанію OnePlus проводити швидкі розпродажі смартфонів OnePlus 8, щоб покрити витрати, які виникли через ускладнення ситуації. Якщо причина відкладення презентації та старту продаж Pixel 4a саме в цьому, то Google Pixel 4a може бути відкладений саме через ускладнення в логістиці та продуктовій стратегії Google.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.