Аналітик розповів про необхідність установки антивіруса на смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Антивірусні програми необхідно встановлювати користувачам смартфонів, які функціонують на операційній системі Android, тому як саме ця ОС частіше піддається атакам хакерів. Про це розповів фахівець в сфері IT Олексій Кричевський.

За словами IT-експерта, OC Android є відкритою за своїм характером, і нею користуються всі виробники смартфонів і планшетів, крім американської корпорації Apple. Можна тому вважати, що сервіс з цієї причини надає більше можливостей для діяльності численних кібершахраїв.

Фахівець нагадав, що у компанії з США Google є особистий антивірус, в якому присутній впроваджений захист, але користувачам рекомендується додатково встановити ще один захисний додаток на смартфон. Наприклад, відмінно підійдуть сервіси Avast, Kaspersky і Eset NOD.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Аналітик в сфері інформаційних систем дав деякі поради, як користувач зміг би убезпечити себе від крадіжки особистих грошових коштів в світовій мережі. За його словами, не потрібно користуватися опцією автозаповнення відомостей банківської карти в браузері, безпечні платежі є тільки лише в завантажених через Google Play App Store додатку. На смартфонах, які працюють на смартфонах з Android, необхідно деактивувати регулярне сканування на наявність небезпечного для техніки ПО, воно є доступним при установці антивіруса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.