Феномен Xiaomi. Названо головні причини успіху

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо забути про прагматичністьви і піддатися емоціям – ви полюбите продукти Xiaomi дуже просто. Компанія харизматична і з задоволенням догоджає своїй аудиторії. Сам бренд не статусний, а народний, який кожен раз закликає публіку рахувати гроші. Навіщо купувати щось дороге, коли у продуктів Xiaomi є все те саме, але за менші гроші. У підсумку в світі налічується велика армія лояльної аудиторії, яка підсіла, перш за все, на голку низьких цін.

Тепер можна і на інновації витрачати

Треба віддати належне Xiaomi, вона неабияк досягла успіху на ринку і володіє великим портфоліо продуктів, де кожен може вибрати щось до душі. В цьому році компанія відзначає власне 10-річчя, і дев’ять років як вона створює смартфони. Багато б сказали, що своїм успіхом вона зобов’язана хорошому балансу ціни / якості / характеристик, але сама Xiaomi вважає інакше.

В одному зі своїх інтерв’ю глава компанії Лей Цзюнь заявив, що успіх компанії за останні п’ять років побудований на трьох китах: інновації, якість і доставка. Xiaomi багато грошей інвестують в розробки і технології. Так, в минулому році ця компанія витратила 7,5 млрд юанів (біля 28 млрд гривень), а в 2020 році на ці цілі буде направлено 10 млрд юанів(біля 37 млрд гривень).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазначає Лей Цзюнь і те, що вони багато зробили для того, щоб налагодити виробництво смартфонів так, щоб попередити їх дефіцит на старті продажів. Компанія робить все, щоб випустити пристроїв в достатньому обсязі, щоб задовольнити попит на них.

За словами глави Xiaomi, зараз рідко можна почути скарги, що на старті продажів шикуються довгі черги через брак смартфонів. Це пов’язано з тим, що їм вдалося домогтися того, що щомісячний обсяг вироблених гаджетів може досягати 15 млн одиниць.

Слабкі сторони

Незважаючи на те, що до самої марки Xiaomi я ставлюся позитивно, у неї є цілий ряд проблем, які потребують вирішення. Вибухове зростання компанії багато в чому базувався на стратегії демпінгу цін, умінні організувати виробництво і низьку маржинальність прибутку. У плані балансу характеристики / ціна – у Xaomi все складається в цілому непогано. Але з точки зору якості софта і здатності до самостійних інновацій, позиції компанії непереконливі.

Крім того, вона надмірно захопилася множити модельний ряд пристроїв і в портфоліо бренду панує плутанина. Сьогодні все складніше розставити все по поличках і чітко структурувати лінійку продуктів. Не додає порядку випуск однієї і тієї ж моделі з різними іменами в залежності від регіону продажів. А сьогодні суббренди ще й почали випускати практично ідентичні пристрої. Щоб в цьому переконатися достатньо подивитися на актуальний модельний ряд POCO, що складається з клонів пристроїв Redmi.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.