Огляд Xiaomi Mi Band 5: характеристики, дата презентації, вартість в Україні

Огляд Xiaomi Mi Band 5: характеристики, дата презентації, вартість в Україні
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi готова знову зробити міні-революцію в сегменті розумних годинників завдяки працездатному модулю NFC і збільшеному розміру дисплея нового Mi Band 5, крім того компанія запропонує функцію відстеження рівня кисню в крові, що дуже актуально на час пандемії коронавірусу.

В цій статті зібрали всі достовірні відомості про майбутню новинку.

Дисплей 

Огляд Xiaomi Mi Band 5: характеристики, дата презентації, вартість в Україні

Згідно з витоків, майбутній Xiaomi Mi Band 5 буде оснащений 1,2-дюймовим дисплеєм. Це більше, ніж 0,95-дюймів AMOLED-дисплея у його попередника. Причому, незважаючи на збільшений розмір дисплея, новий пристрій стане легшим, а сам екран буде більш високої контрастності для кращої роботи на сонці.

Характеристики Xiaomi Mi Band 5

В актуальних моделях Mi Band модуль NFC працює тільки в межах Китаю. Але останні чутки підтверджують, що версія Xiaomi Mi Band 5 NFC стане доступна і для європейського ринку. Згідно з ними, браслет буде підтримувати Google Pay і інші сервіси з технологією безконтактних платежів, а також зможе використовуватися, як пропуск або в якості проїзного квитка. Такими функціями вже успішно користуються китайці.

Новий пристрій буде забезпечувати до 20 днів автономної роботи. На додаток до моніторингу стану здоров’я і активності в попередніх поколіннях Mi Band, 5-та версія запропонує режим відстеження плавання в декількох стилях, так як браслет залишиться водонепроникним до 5 АТМ. Зрозуміло, з великим екраном стане простіше керувати музикою, що відтворюється на смартфоні. Нарешті назва композиції, що програється зможе відображатися повністю.

Функції ґаджета

Стало відомо, що майбутній гаджет буде мати функцію PAI (Personal Activity Intelligence). PAI не нова функція для компанії, оскільки Huami суббренд компанії додав її в свої розумні годинники Amazfit. Ця функція може замінити значення “кількість пройдених кроків» на Mi Band 5. Замість цього браслет отримає дані про частоту серцевих скорочень в ролі індикатора особистої активності. Ця функція допоможе вам краще дізнаватися про загальний стан здоров’я і діяти відповідно до нього.

 

Також є інформація про те, що Xiaomi Mi Band 5 зможе відстежувати рівень кисню в крові (SpO2) та менструальні цикли. У попереднього покоління, Xiaomi Mi Band 4, не було жодної з цих фішок.

Огляд Xiaomi Mi Band 5: характеристики, дата презентації, вартість в Україні

Xiaomi Mi Band буде підтримувати голосового асистента Amazon Alexa. Якщо ці чутки виявляться правдивими, цей Xiaomi Mi Band стане першим з підтримкою голосових асистентів за межами Китаю. Підтримка голосових команд також означає, що ви зможете керувати своїми девайсами, які підтримують Amazon Alexa, за допомогою фітнес-браслета. Також можна буде попросити голосового асистента відповісти на якесь запитання, наприклад, про свої фінансові витрати за певний проміжок часу.

Дата виходу Xiaomi Mi Band 5

Xiaomi випускає пристрої лінійки Mi Band щороку, тому, швидше за все, новинка з’явиться на ринку в другому кварталі 2020 року, минулий фітнес-браслет компанія випустила в червні. Відповідно, офіційний український реліз слід очікувати приблизно через місяць після анонсу в Китаї. З іншого боку, світовий старт продажів компанія може запланувати на день його презентації, тобто його можна буде купити або хоча б попередньо замовити в усіх країнах одночасно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вартість Xiaomi Mi Band 5

Згідно з останніми чутками, Mi Band 5 планують позиціонувати таким же доступним пристроєм, якими були його попередники. Фітнес-браслет буде випущений в Китаї за 179 юанів (26 доларів США). В Україні слід очікувати ціну ∼ 675 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.