Головна Смартфони Він майже ідеальний. Перші враження від iPhone SE 2020

Він майже ідеальний. Перші враження від iPhone SE 2020

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
iPhone SE з’явився в продажу в цю п’ятницю. Журналісти вже встигли походити з ним і скласти перші враження. Ось, що вони думають.

Камера: топ за свою ціну, але зйомка вночі розчарувала

Камера – той момент смартфона, до якого прикута найбільше уваги. Apple обіцяє якісну в SE. Як мінімум, тут є оптична стабілізація та підтримка зйомки відео в 4К 60 FPS.

«Для смартфона за 399 доларів камери просто чудові, і будь-які скарги і невдоволення повинні бути негайно відхилені з урахуванням цієї ціни. При цьому, у них є деякі недоліки, яких Apple могла б уникнути навіть при такій ціні », – пише Дітер Бон з The Verge.

Журналісти вважають, що між камерою SE і основним модулем iPhone 11 немає великої різниці. Дітер Бон додає, що її сильна сторона універсальність і можливість гідно поводитися майже при будь-яких умовах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«У будь-яких умовах при яскравого освітлення iPhone SE робить чудові фотографії. Вони чисті в деталях, точні в кольорі, на них вистачає різкості. Динамічний діапазон теж непоганий. Насправді, при денному освітленні важко зрозуміти різницю між цим смартфоном за 400 доларів і iPhone 11 Pro за 1000 доларів », – пише  журналіст The Verge.

А ось в плані відео відмінності є. Досить подивитися на максимально можливі параметри зйомки і доступні функції.

«За відео iPhone SE і 11 схожі. Обидва можуть знімати відео в 4K 60fps, правда використовувати розширений динамічний діапазон при таких параметрах може тільки 11. SE знімає відео з розширеним динамічним діапазоном тільки з параметрами 4K 30 fps », – пише Патрік Холланд з Cnet.

A13 Bionic дозволив зробити камеру за можливостями максимально близькою до флагманським моделям. А ось фронтальна камера гірше, ніж у iPhone 11, 11 Pro і 11 Pro Max. Проте, у неї все одно є плюси. Наприклад, портретний режим, якого не було в iPhone 8 і 8 Plus.

«Єдиний момент, де між смартфонами велика різниця – це селфі-камери. На iPhone 11 у неї ширше кут огляду, підтримуються запис відео в 4K і уповільнене відео slowfie. iPhone SE знімає відео на фронталки тільки з роздільною здатністю 1080p і не підтримує Slofie. У обох в селфі-камерах доданий портретний режим для Селфі. А ще на фотографіях з iPhone 11 на моїй шкірі більше деталей », – пише Патрік Холланд з Cnet.

І розчарування – зйомка при недостатньому освітленні. Про що можна говорити, якщо в смартфоні 2020 року немає нічного режиму ?!

«Зйомка при недостатньому освітленні приносить розчарування. Тут iPhone SE не такий гарний, як в інших ситуаціях. Нічного режиму у камери немає, а при слабкому освітленні в кадрі занадто багато шумів. Я не знаю, як A13 Bionic дозволяє iPhone SE отримувати всі інші переваги, але не якісні нічні знімки », – пише Дітер Бон з The Verge.

Дизайн і ергономіка: він дуже легкий

Це найбільш спірний момент в смартфоні. З одного боку, економія на корпусі дозволила Apple випустити недорогий девайс з топовим процесором. З іншого, такі рамки і зовнішній сканер відбитка пальця в 2020 році – серйозно?

«Минуло багато років з тих пір, як я перестав регулярно користувався телефоном з екраном менше 5,5 дюймів, але після декількох годин настройки і використання iPhone SE я згадав, чому кілька років тому відмовився брати фаблет. Маленькими телефонами простіше управляти, користуватися однією рукою і носити в кишені », – пише Джейсон Чіпріані з ZDNet.

Якщо ви звикли до лопат, то здивуєтеся, наскільки легкими раніше були пристрої з рамками і фізичними кнопками на лицьовій панелі.

«Взявши в руки новий iPhone SE, перше, що ви помітите, – це те, наскільки він легкий. Деякі користувачі можуть не помітити зміни, якщо вони оновляться зі смартфона Apple від 2016/17 року, але повірте нам: він міг бути набагато важчим, бо iPhone з безрамковим екраном важчий », – пише Гарет Бівіс з TechRadar.А тепер докладно до Touch ID і Face ID. Хоча, в умовах пандемії маски і рукавички зрівняють сили.

«Мені подобається простота використання, яку Face ID привносить в лінійку Apple. Я піднімаю пристрій, і коли проводжу пальцем по екрану, мій смартфон вже виявляється розблоковані і готовим до роботи. Touch ID схожа на Face ID в цьому плані – я натискаю кнопку “Додому”, і вона одночасно розблокується і повертає мене на домашній екран. Це напевно буде корисною особливістю, особливо зараз, коли носіння маски для обличчя в громадських місцях робить Face ID марним », – пише Джейсон Чіпріані з ZDNet.

Екран: як у iPhone 11, тільки менший

У плані дозволу і щільності пікселів екран iPhone SE такий же як в iPhone 11. Обзорщікі теж не бачать різниці.

«Це дуже приємно бачити той же дисплей, що і на iPhone 11, з тієї ж кольору, функціями налаштування колірного тону і тактильною віддачею. Він просто не такий гарний, як OLED-дисплей, що стоїть в більш дорогих iPhone. Ну і крім того, у верхній частині тут широка грань рамки, а внизу товстий підборіддя з Touch ID », – пише Лоурен Гуд з Wired.

У плані яскравості і кольору проблем немає. Користуйтеся ясним днем, картинка буде видно добре.

«Екран на 4,7 дюйма не такий мініатюрний, як 4-дюймовий у оригінального SE. Проте, він менше, ніж у більшість актуальних смартфонів, і цього достатньо, щоб бути ергономічним і зручним. Екран на SE схожий на екран на iPhone 11, особливо в плані якості та дозволу. Текст виглядає чітким, кольору точними і яскравими в сонячну погоду », – пише Патрік Холланд з Cnet.

Автономність і зарядка. Повільний адаптер – серйозно?

Тут дивлячись з чим порівнювати. На тлі iPhone 11, 11 Pro і 11 Pro Max ситуація гірша, але якщо порівняти з iPhone 8, то тут заряд тримається краще.

«Я відтворював відео в режимі” У літаку “при яскравості 50%. iPhone SE протримався 15 годин 45 хвилин, це на кілька годин довше, ніж у iPhone 8 », – пише Патрік Холланд з Cnet.

У 2020 році Apple кладе в коробку повільну зарядку. Невже треба так сильно економити заради A13 Bionic?

«IPhone SE підтримує бездротову зарядку, це ще одна функція, яку складно знайти у недорогих смартфонів. Також підтримується швидка заряду, з нею акумулятор заряджається до 50% за 30 хвилин. Але до iPhone SE в комплекті йде на необхідне для цього 18-ватна зарядний пристрій, а більш повільне 5-ватна. Швидше за все, це зроблено, щоб знизити ціну, – пише Патрік Холланд з CNet.

Вердикт

Дітер Бон з The Verge пише :

«За що ви платите в смартфонах за $ 800,  $ 1000 або навіть більше? Швидше за дрібні доповнення, ніж за важливі функції. Поки я пишу це, у мене під рукою лежать iPhone 11 Pro, Galaxy S20, OnePlus 8 Pro і Pixel 4 XL. У кожного з них є багатокамерна система, вдосконалена система розблокування по біометрії і великий OLED-екран, майже без рамки. У Android також стоять екрани зі збільшеною частотою оновлення, що робить все набагато більш плавним.

І на них дуже мало речей, які ви не зможете зробити на iPhone SE. Чи варті перераховані параметри і можливості грошей? Звичайно. Чи необхідно це? Крім зйомки при слабкому освітленні, я практично нічого не роблю на тих смартфонах за 1000, $ чого не міг би робити однаково добре на iPhone SE ».

Лоурен Гуд з Wired пише :

«Покупка смартфона – це не тільки екрани і об’єктиви камер. Це залежить від того, в якій екосистемі ви перебуваєте. У вас є MacBook або iPad, і ви хочете, щоб все синхронізувати на ваших пристроях, ви користуєтеся Apple Watch, не можете жити без AirPlay будинку, користуєтеся AirPlay – з такими завданнями єдине рішення це iPhone. І якщо вам знадобиться новий, і ви не готові витратити 1000 доларів, вихід SE може стати для вас хорошою новиною ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: