Слідом за Google від співпраці з Huawei відмовляються Intel, Qualcomm і Broadcom

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google першою відреагувала на внесення президентом США Дональдом Трампом Huawei в чорний список іноземних компаній, з якими місцевим американським фірми пропонується не вести торгівлю. А тепер до Google, як пише джерело, підключаються і провідні виробники процесорів, чіпів, однокристальних платформ та модемів.

Мова про “трьох китів” напівпровідникового бізнесу – Intel, Qualcomm і Broadcom. Як пише Bloomberg, співробітників цих компаній поінформували про те, що всі угоди з Huawei зупинені «до подальшого повідомлення». Intel поставляє Huawei серверне обладнання і процесори для ноутбуків, Qualcomm – модеми і однокристальні платформи для смартфонів та іншого клієнтського устаткування, Xilinx і Broadcom – компоненти для, знову ж таки, мережевого обладнання.

Поки незрозуміло, у що в підсумку виллється новий виток торгових воєн США і Китаю, але Huawei – це не ZTE. У другого в світі виробника смартфонів, провідної світової науково-дослідницької компанії і топового виробника комунікаційного обладнання акумульованих ресурсів набагато більше, ніж у ZTE. Більш того, в Huawei припускали такий розвиток подій, тому компанія запаслася компонентами перерахованих вище американських фірм на три місяці вперед. Цього часу вистачить, щоб розібратися в поточній ситуації: є чергова обмежувальна міра США стандартним залякуванням, або ж це довгострокова політика дискримінації неугодних уряду компаній.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.