Три екрани — не занадто? Які новинки готує для нас Microsoft

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Про новий революційний смартфон та окуляри змішаної реальності.

Як відомо, головні конкуренти на ринку мобільних платформ – це iOS та Android. Але мало хто пам’ятає, що колись у них був третій суперник від Microsoft, який встиг двічі програти цю битву та випасти з ринку.

Першою була лінійка смартфонів Nokia Lumia на базі операційної системи Windows Phone 8.1, розроблена ще 2010 року. Друга — та сама Lumia, тільки на базі нової Windows 10 Mobile і випущена вже під брендом Microsoft.

Нині віндовсфони займають менше ніж десять відсотків ринку, а компанія Білла Ґейтса заявила про припинення підтримки цієї мобільної платформи.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зізнаюся, що свого часу я встиг купити Люмію і досі є власником цього девайса. Що змусило мене зробити такий вибір, я не знаю.

Це була любов з першого погляду, за яку я здатен пробачити смартфону всі баги та відсутність оновлень.

Крім мене, є ще й інші фанати цього бренду. Вони віддані Майкрософту навіть після того, як Білл Ґейтс плюнув їм в обличчя, заявивши, що сам користується Андроїдом.

«Кажуть, що існують таємні товариства поціновувачів віндовсфонів. Вони збираються вечорами в заздалегідь домовленому місці, обговорюють інсайдерські новини компанії та п’ють какао».

І ось днями сталося дещо дивне. Мій телефон посеред ночі почав видавати химерні звуки та блимати. Голосовий помічник Cortana взагалі перейшла на британський акцент.

І поки я визначався, кого викликати — дільничного чи екзорциста, на екрані тим часом з’явилися анімаційні шестерні. Це означало, що прийшло оновлення.

На хвилі радощів я одразу пірнув в інтернет та інсайдерські телеграм-канали, щоб дізнатися, що там нового у Microsoft. Ось що мені вдалось знайти.

Глава компанії Сатья Наделла раніше заявляв, що Microsoft розробляє новий революційний пристрій, котрий не має аналогів і може розширити екосистему Windows. Вже кілька років ходять слухи, про розробку нового смартфона Surface Phone, котрий матиме три особливості.

  1. Перша — апарат матиме одразу три екрани та форму трансформера. Його можна буде розкласти на невеликий планшет або ноутбук.
  2. Друга — це операційна система. Microsoft буде використовувати повноцінну Windows 10 з додатковою графічною оболонкою Andromeda OS.
  3. Третя особливість Surface Phone полягає в залізі. А саме — у восьмиядерному процесорі Qualcomm Snapdragon 850, котрий є розігнаною версією Snapdragon 845.

Тобто, десктопна версія Windows 10 буде працювати на базі ARM. Це дозволить користуватись девайсом, як телефоном, так і повноцінним комп’ютером, в залежності від ситуації.

За виробництво смартфонів береться Dell, проте, жодного логотипу компанії на мобільному пристрої не буде, а випуск перших моделей відбудеться вже до кінця 2018 року.

HoloLens

Microsoft також активно працює над новою моделлю окулярів змішаної реальності HoloLens 2. Унікальністю цього пристрою є окремий чіп для роботи штучного інтелекту, в результаті чого виросте його продуктивність та незалежність від хмарних обчислень.

Поки що цим чудом техніки користуються штатні працівники компанії Microsoft, котрі виклали за це з кишені по 3000$. Також відомо, що автоконцерн Ford використовує ці окуляри для проектування та дизайну автомобілів.

Скільки в майбутньому будуть коштувати чудо-окуляри для пересічної людини, важко сказати. Проте, іграшка буде не з дешевих, тому, в нічні клуби в ній краще не ходити.

Головний розробник HoloLens Алекс Кіпман стверджує, що сучасні смартфони — це вже пережиток минулого, просто ми ще цього не усвідомили. А майбутнє за змішаною реальністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.