Чутки: в Android 15 з’явиться функція зарядки по NFC

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про можливе нововведення в наступній версії ОС розповів техноблогер Мішаал Рахман. Він виявив у коді “бети” Android 15 згадку відповідної технології і припустив, навіщо це потрібно, якщо на ринку вже є популярний стандарт Qi.

Стандарт передачі енергії по NFC називається WLC. Вперше про нього заговорили у 2020 році, але особливого поширення технологія не набула. Однак у публічній “беті” Android 15 застосунок, що відповідає за роботу NFC, тепер включає клас NfcCharging. Він запускає і зупиняє зарядку, зчитує інформацію про процес і виконує інші подібні функції.

Рахман припустив, що Google згадала про WLC через Bluetooth-трекери. Деякі з них взагалі не можна зарядити, а вбудувати в них індукційну котушку Qi неможливо через її великий розмір. При цьому діаметр антени WLC може становити менше сантиметра, а потужність зарядки – близько 1 Вт на відстані до 2 см.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До того ж WLC можна використовувати зі стилусами, навушниками та розумними годинниками, зокрема й для передачі даних. Це допоможе заощадити місце в корпусах компактних пристроїв, використовуючи одну антену і для зарядки, і для обміну інформацією. Сама Google припущення техноблогера не прокоментувала.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.