Названо 5 смартфонів із найкращими дисплеями

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одна з найважливіших характеристик смартфона – якість дисплея. Адже саме через екран користувач взаємодіє з пристроєм. У пошуках пристрою з по-справжньому крутим дисплеєм? Тоді читайте наш матеріал.

У ньому ми розглянемо п’ятірку смартфонів з найкращими екранами за версією експертів лабораторії DxOMark.

1. Google Pixel Fold (2023)

Свіжий флагман із гнучким дисплеєм Pixel Fold від Google посідає перше місце в топі. У розкритому вигляді у смартфона 7,6-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю 2208 на 1840 пікселів, кадровою частотою 120 Гц і співвідношенням сторін 6:5. Переваг у екрана безліч. По-перше, точна передача кольору майже у всіх умовах освітлення – як для статичного контенту, так і для динамічного. По-друге, у Pixel Fold високі яскравість і контрастність. По-третє, висока плавність картинки – у додатках, іграх, відео.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. HONOR Magic5 Pro (2023)

Ще один флагманський смартфон, однак цього разу зі звичайним дисплеєм (не гнучким). Величезний 6,81-дюймовий OLED-екран з роздільною здатністю 2848 на 1312 пікселів забезпечує чудову читабельність тексту. Крім того, завдяки високій яскравості в 1800 ніт навіть на вулиці в сонячний день на екрані видно весь контент. Ще один плюс – точність передачі кольору. Кольори залишаються природними в будь-яких сценаріях. А ще у Magic5 Pro ідеальний сенсор і немає артефактів.

3. iPhone 14 Pro Max (2022)

Актуальний флагманський iPhone отримав надяскравий 6,7-дюймовий OLED-екран на 2000 ніт. Роздільна здатність – 2556 на 1179 пікселів. Завдяки цьому ідеальна читабельність забезпечується навіть у яскравий сонячний день на вулиці. Експерти DxOMark також відзначили точність передачі кольору в широкому динамічному діапазоні та високу плавність картинки, яка досягається завдяки частоті оновлення 120 Гц. Але заниження яскравості в умовах поганої освітленості – скоріше мінус.

4. iPhone 14 Pro (2022)

У преміального iPhone 14 Pro точно такий самий (чудовий) дисплей, як і флагмана iPhone 14 Pro Max. Різниця лише в розмірах. Комусь до душі 6,7-дюймові “лопати”, іншим – компактні 6,1-дюймові пристрої.

5. Samsung Galaxy S23 Ultra (2023)

Замикає п’ятірку лідерів екран топового Samsung Galaxy S23 Ultra. У смартфона 6,8-дюймовий Dynamic AMOLED 2X-дисплей з роздільною здатністю 3088 на 1440 пікселів і кадровою частотою 120 Гц. Пікова яскравість – 1750 ніт. До плюсів екрана в DxOMark віднесли високу точність передачі кольору, гарний рівень читабельності в різних умовах (завдяки високій яскравості) і оптимальну швидкість відгуку на натискання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.