iPhone краще не упускати. Після ремонту ви отримаєте бракований пристрій

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька днів тому стало відомо , що недавнє оновлення iOS виводить з ладу неоригінальні екрани, встановлені в iPhone 8 в ході ремонту. З’ясувалося, що ця проблема набагато ширше.

Користувачі iPhone 8, 8 Plus і X масово скаржаться на проблеми з екраном після заміни, причому в даному випадку мова йде про оригінальні матриці, які поставляються в авторизовані сервісні центри. При цьому не має значення, яка версія операційної системи встановлена на пристрої – iOS 11.1, 11.2 або 11.3.

Після заміни екрану у нових моделей смартфонів Apple перестає працювати датчик освітленості. Як показали експерименти, він відключається програмно після перезавантаження пристрою. Примітно, що проблема виникає навіть у тому випадку, якщо два працюючих смартфона «обміняються» екранами один з одним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерти не зійшлися в думці, що це – баг або фіча. Деякі вважають, що Apple тестує систему, яка при виявленні несанкціонованого ремонту буде деактивувати частину можливостей смартфона, а відключення датчика освітленості використовується для тестування такого захисту. Можливо, в цій системі є недоробки.

Кілька років тому Apple «боролася» із заміною запчастин від смартфонів на неоригінальні, і пристрої, на які були встановлені самопальні сканери відбитків пальців, в якийсь момент перестали працювати, показавши повідомлення про  помилку 53 . Компанія тоді пояснила, що таке повідомлення повинно було з’являтися тільки на фабриці, і виправила цей баг, прибравши перевірку оригінальності запчастин при запуску смартфона.

Apple перевіряє запчастини, встановлені в смартфон, за допомогою спеціального робота Horizon, який розбирає пристрій і сортує його компоненти для вторинного використання в відновлених апаратах. Такі роботи працюють на складальних фабриках, а з недавніх пір поставляються в сервісні центри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.