Samsung Galaxy S24 Ultra: Велике оновлення через 3 роки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато років шанувальники фотографій із зумом віддають перевагу моделям Samsung Ultra. Однак виробник, здається, усвідомив необхідність дій і, судячи з усього, збирається запропонувати значне оновлення з Galaxy S24 Ultra. Виникає питання: наскільки це поліпшення можна порівняти з попередньою моделлю?

Ми пам’ятаємо, що з Galaxy S23 Ultra Samsung наразі пропонує один із найкращих смартфонів для фотозйомки з використанням зуму. Це один із небагатьох пристроїв, які мають два телеоб’єктиви і, отже, дають змогу використовувати два рівні оптичного збільшення: користувач може вибрати між 3-кратним і 10-кратним збільшенням без втрати якості зображення при цифровому збільшенні. Це ідеально підходить для перемикання між портретною фокусною відстанню і дуже широким кутом огляду, про що можна прочитати в нашому огляді Galaxy S23 Ultra. Згідно з інформацією, отриманою від голландського журналу GalaxyClub, Galaxy S24 Ultra матиме 5-кратне оптичне збільшення замість 3-кратного.

Чи може 5-кратне збільшення дійсно перевершити 3-кратне на Galaxy S24 Ultra?

Ця зміна буде найзначнішим оновленням у функції зуму з моменту появи Galaxy S20 Ultra у 2020 році – принаймні, на папері. Але чи варто взагалі робити стрибок з 3x до 5x? Таким чином, Galaxy S24 Ultra запропонує вибір між помірним і дуже великим збільшенням. Однак, оскільки 3-кратне збільшення буде замінено, відсутність оптичного зуму для трохи більш віддалених об’єктів викликає певний сумнів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3-кратне оптичне збільшення відмінно підходить для популярних портретних фотографій. Відмова від цієї опції в Galaxy S24 Ultra і заміна її другим телеоб’єктивом – принаймні, викликає сумніви. Можливо, Samsung повністю зосередиться на використанні основного об’єктива для портретної зйомки.

Однак, камера Galaxy S24 Ultra, ближча до вашого об’єкта зйомки, може запропонувати програмне забезпечення, що компенсує цю втрату: з роздільною здатністю основного об’єктива, яка, імовірно, становить 200 МП, можливе буде використання цифрового збільшення у 2-3 рази за допомогою кадрування без значних втрат у якості зображення.

Чи залишається плавний зум Samsung мрією?

Поки плавний зум від Samsung залишається лише мрією. Наприкінці минулого року з’явилися чутки про можливе безступеневе збільшення, яке може бути впроваджено в Galaxy S24 Ultra. Це справді було б вражаючим оновленням, оскільки дало б змогу використовувати оптичне збільшення у всьому діапазоні масштабування, подібно до зум-об’єктивів для дзеркальних фотоапаратів.

Однак більшість смартфонів мають лише кілька фіксованих фокусних відстаней із зумом, подібно до Galaxy S23 Ultra. Усі проміжні збільшення, як зазвичай, здійснюються за допомогою цифрової підтримки та за рахунок компромісу в якості зображення.

Sony Xperia 1v є одним з небагатьох винятків на поточний момент, оскільки він підтримує безступінчатий зум, подібно до свого попередника. Однак його масштабування досі не досягає таких значних значень, як Galaxy S23 Ultra і очікувана камера Galaxy S24: Sony в даний час пропонує збільшення до 5,2 рази.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.