Помилки в iOS 16.5 і watchOS 9.5: Зелений дисплей

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дедалі більше користувачів iOS 16.5 і watchOS 9.5 повідомляють про проблеми. Ті, хто вже оновив iPhone, iPad або Apple Watch, можуть зіткнутися з помилками. Проблемними областями є дисплей (Apple Watch) і адаптер камери (iPhone).

Відтоді, як Apple минулого тижня випустила оновлення для iOS 16.5 і watchOS, відповідно. Після випуску iPadOS 16.5 і watchOS 9.5 кількість скарг користувачів збільшилася. iPhone і iPad пов’язані з труднощами з адаптером камери Apple “Lightning до USB 3”. Адаптер забезпечує порт USB-A для USB-пристроїв, як-от камери або мікрофони, які підключаються до порту Lightning на iPhone і iPad через нього і живляться від нього.

Адаптери Apple не працюють з моменту оновлення

Ті, хто використовує зазначені аксесуари в поєднанні з оновленими iPhone або iPad, можуть зіткнутися з проблемою: на думку багатьох користувачів, адаптер Apple перестає працювати після оновлення. У спільноті підтримки Apple, а також на інших форумах критика стає дедалі гострішою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після оновлення до iOS 16.5 і watchOS. За словами постраждалих, в iPadOS 16.5 адаптер втратив усі функціональні можливості. Жоден підключений сторонній пристрій не отримує більше енергії через адаптер. Про причину збою нічого не відомо.

З іншого боку, якщо телефони Apple, такі як iPhone 14 Pro Max або iPhone 14 Pro, все ще оснащені версією, більш ранньою, ніж iOS 16.5, проблем виникнути не повинно.

Очікується, що Apple відповість оновленням програмного забезпечення

Найімовірніше, це програмний збій, який Apple може виправити найближчим часом за допомогою оновлення операційної системи. Апаратна проблема малоймовірна, оскільки адаптер продовжує бездоганно взаємодіяти з іншими версіями ОС.

Хоча перші бета-версії iOS і iPadOS 16.6 вже доступні, очікується, що до фінального варіанту знадобиться ще деякий час. Таким чином, проміжне виправлення помилок за допомогою оновлення здається реалістичним, якщо насправді зачеплено багато користувачів.

Наразі важко оцінити, скільки часу знадобиться до можливого міні-оновлення до iOS/iPadOS 16.5.1. Період до випуску також залежить від успіху Apple в усуненні неполадок. Чим раніше компанія виявить і вирішить проблему, тим швидше буде можливе оновлення з виправленням помилок.

В iOS 16.5 виправлено інші помилки
Крім нещодавно доданої проблеми, Apple виправила деякі інші помилки з iOS і iPadOS 16.5, які були виявлені в більш ранніх версіях. Це включає в себе спорадичний пошук Spotlight, який перестає відповідати на запити. Крім того, подкасти через CarPlay частково перестали завантажуватися, а також виникли проблеми з функцією екранного часу. Тепер усе це має піти в минуле.

Зелений дисплей на watchOS 9.5

У той час як iOS 16.5 зазнає труднощів з адаптером, помилка watchOS 9.5 проявляється безпосередньо в Apple Watch. Залежно від відображення користувацького інтерфейсу фон дисплея матиме мерехтливий зелений відтінок. Згідно з наявними даними, насамперед це стосується областей користувацького інтерфейсу з м’яким малюнком, таких як Центр обміну повідомленнями.

Дедалі більше користувачів Apple Watch висловлюють своє невдоволення графічним недоліком на таких форумах, як Reddit. Кажуть, що проблема насамперед проявляється в старіших варіантах Apple Watch. З іншого боку, нові моделі, такі як Apple Watch Series 8 і Apple Watch Ultra, постраждали менше, сказав він.

Тимчасове вирішення проблеми

Як і у випадку з iOS і iPadOS, апаратний збій вважається малоймовірним, оскільки помилка відображення не спостерігалася у порушених користувачів до версії watchOS 9.5. Крім того, є простий спосіб тимчасово вирішити проблему: активувати фокус сну. Про постійне усунення неполадок нічого не відомо.

Чи випустить Apple оновлення з виправленням помилок, стане зрозуміло в найближчі кілька днів або тижнів. Тим, хто постраждав від цієї помилки, слід регулярно перевіряти Apple Watch на наявність оновлень програмного забезпечення, відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.