Samsung Galaxy Z Flip 4 проти Vivo X Flip: яку розкладачку вибрати у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Незважаючи на те, що ринок складних смартфонів стрімко зростає, асортимент моделей зі складною конструкцією поки що обмежений, особливо якщо йдеться про смартфони у форм-факторі розкладачок. Перша розкладачка з гнучким екраном, яка спадає на думку, це, звичайно ж, Samsung Galaxy Z Flip, який змінив уже чотири покоління. Конкуренцію нинішньому Samsung Galaxy Z Flip4 становить нещодавно представлений Vivo X Flip. Ми в Gadgetpage.ru вирішили порівняти обидві розкладачки, щоб з’ясувати, яка з них варта своїх грошей.

Дизайн

І Samsung Galaxy Z Flip4, і Vixo X Flip мають складну конструкцію у форм-факторі розкладачки з внутрішнім дисплеєм, що складається навпіл, і невеликим зовнішнім екраном. У складеному вигляді вони мають доволі компактний вигляд, а розклавши, користувач отримає повноцінний смартфон з великим дисплеєм.

З точки зору дизайну вибір між двома цими смартфонами – питання смаку та особистих уподобань. Проте, у моделі Samsung є невелика перевага в плані ваги і розмірів. Крім того, він має захист від води з рейтингом IPX8, тоді як смартфон Vivo не може похвалитися водонепроникністю.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей

Vivo X Flip оснащений гнучким внутрішнім дисплеєм типу AMOLED діагоналлю 6,74 дюйма, який має роздільну здатність Full HD+ (2520 на 1080 пікселів), тоді як Samsung Galaxy Z Flip4 оснащений 6,7-дюймовим складним екраном Dynamic AMOLED 2X з роздільною здатністю Full HD+ (2460х1080 пікселів). Обидва пристрої мають яскраві та чіткі дисплеї, але у Vivo X Flip розмір екрана трохи більший. Також обидва смартфони підтримують адаптивну частоту оновлення зображення до 120 Гц.

Що ж стосується зовнішніх дисплеїв, то тут ви побачите велику різницю між двома цими смартфонами. Так, модель Samsung оснащена маленьким 1,9-дюймовим Super AMOLED-дисплеєм з роздільною здатністю 512 на 260 пікселів, тоді як його конкурент від Vivo пропонує повноцінний 3-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 682 на 422 пікселі.

Апаратне та програмне забезпечення

І Vivo X Flip, і Samsung Galaxy Z Flip4 базуються на минулорічній флагманській платформі Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, що гарантує відмінну продуктивність як при виконанні повсякденних завдань, так і в іграх. У смартфона Vivo компанію чіпу складають до 12 Гбайт оперативної і 256 або 512 Гбайт вбудованої пам’яті, тоді як модель Samsung має до 8 Гбайт ОЗП і накопичувач об’ємом 512 Гбайт. Тут, очевидно, перевага на боці Vivo X Flip, який має більший обсяг оперативної пам’яті.

Що стосується програмного забезпечення, то Samsung Galaxy Z Flip4 працює під управлінням мобільної операційної системи Android 12 зі встановленим поверх фірмовим користувацьким інтерфейсом One UI. А Vivo X Flip своєю чергою постачається з Android 13 і OriginOS на борту, тобто має більш “свіже” ПЗ.

Камери

Vivo X Flip оснащується подвійною основною камерою з головним датчиком на 50 мегапікселів і додатковим 12-мегапіксельним модулем з надширококутним об’єктивом. Для селфі та відеозв’язку спереду у нього встановлена 32-мегапіксельна фронтальна камера. Samsung Galaxy Z Flip4 теж має подвійну основну камеру, що складається з двох 12-мегапіксельних датчиків (головного і надширококутного). Роздільна здатність селфі-камери у нього становить 10 мегапікселів.

У плані камер розкладачка від Vivo має невелику перевагу через вищу роздільну здатність основної камери. Але загалом обидва смартфони мають універсальні камери з широкими можливостями для любителів фото- та відеозйомки.

Акумулятор

Vivo X Flip живиться від акумуляторної батареї ємністю 4400 мАг проти 3700 мАг у Samsung Galaxy Z Flip4. Завдяки цьому смартфон Vivo може пропрацювати без підзарядки довше, ніж конкурент, до того ж він підтримує швидку дротову зарядку потужністю 44 Вт. У смартфона Samsung потужність швидкої дротової зарядки обмежена на позначці 25 Вт, зате він підтримує 15-ватну бездротову зарядку.

Ціна питання

Вартість Samsung Galaxy Z Flip4 на світовому ринку зараз опустилася нижче рівня в 550 євро, тоді як для купівлі Vivo X Fold вам знадобиться не менше 800 доларів.

Переваги Samsung Galaxy Z Flip4:

  • більш компактні розміри;
  • широка географія продажів;
  • водонепроникний корпус;
  • підтримка бездротової зарядки.

Недоліки Samsung Galaxy Z Flip4:

  • гірші камери.
  • Переваги Vivo X Flip:
  • великий акумулятор;
  • великий внутрішній дисплей;
  • великий зовнішній дисплей;
  • камери високої роздільної здатності;
  • швидша дротова зарядка.

Недоліки Vivo X Flip:

  • обмежена географія продажів;
  • вища ціна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.