Три бюджетні, але дуже хороші ноутбуки до 20 000 гривень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вибір ноутбука – справа не проста. Занадто багато моделей, незрозумілі характеристики і великий розкид цін. Вирішив зробити це за вас – раджу три гідні моделі ноутбуків для роботи і дому за ціною до 20 000 гривень. На такому ноутбуці можна працювати з документами, дивитися фільми, сидіти в інтернеті та грати в прості ігри.

Пристрої без наворотів, але не гальмують на буденних завданнях. Підійдуть для навчання, дому та роботи без нарікань. Запас міцності у цих пристроїв є на найближчі 2-3 роки.

Infinix Inbook XL23

Невеликий ноутбук із діагоналлю дисплея в 14″. Такий форм-фактор ідеальний для тих, хто постійно в русі. Компактний розмір і вага всього в 1.2 кг дають змогу переносити пристрій без проблем. Базується ноутбук на потужному для свого цінового сегмента процесорі – двоядерному Intel Core i3 1115G4 (Tiger Lake) з базовою частотою кожного ядра в 3 ГГц. Матриця теж хороша – IPS із запасом яскравості 300 ніт. Можна працювати за високої освітленості.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оперативної пам’яті достатньо – 8 гігабайт DDR4, а в якості жорсткого диска виступає швидкісний SSD-накопичувач на 256 гігабайт. 8/256 – золота середина в бюджетних пристроях. Потужного акумулятора на 4330 мА-год вистачить на 10 годин автономної роботи. Wi-Fi і Bluetooth без надмірностей, але є порт USB Type-C. На борту вже встановлена сучасна Windows 11 – увімкнув і працюй.

Lenovo IdeaPad 315ITL6

Можна сказати, що ця модель повнорозмірна – IPS-матриця на 15.6″. У цій моделі такий самий двоядерний 3-гігагерцовий процесор Intel Core i3, а оперативної пам’яті також 8 гігабайт. Присутня повноцінна клавіатура з цифровим блоком клавіш. У ролі накопичувача – SSD-диск на 256 гігабайт. Конфігурація досить класична і мало чим відрізняється від попереднього пристрою.

Ноутбук дуже тонкий, його вага всього 1.65 кг. Ємності акумулятора вистачить на 6 годин автономної роботи. Звичайно ж, є Wi-Fi і Bluetooth, а ось операційної системи тут немає ніякої – користувачеві потрібно подбати про це самостійно. За рахунок цього і така низька ціна на бренд Lenovo.

Ноутбук HIPER Workbook MTL1585W1115DS

І на закуску дуже приваблива модель повнорозмірного лептопа від HIPER. Діагональ екрана 15.6″, повноцінна матриця IPS. Усе той самий знайомий нам процесор Intel Core i3 1115G4 з частотою в базі 3 ГГц.

Модуль оперативної пам’яті DDR4 на 8 гігабайт. Відрізняється від попередніх моделей більш ємним SSD на 512 гігабайт. У цьому пристрої також повноцінна клавіатура, а про Wi-Fi і Bluetooth немає сенсу говорити – модулі зв’язку є в будь-якому ноутбуці. Також присутній сучасний порт USB Type-C.

У ролі операційної системи виступає DOS – користувач повинен сам встановити бажану для нього операційну систему. Можна поставити як Windows, так і Linux. Ємної батареї на 5000 мА-год вистачить надовго – приблизно на 8-10 годин автономної роботи. Вага ноутбука – 1.7 кг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.