Виробники Android-смартфонів не можуть скопіювати Face ID і придумали дещо інше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За відомостями DigiTimes, виробники смартфонів на базі Android не поспішають встановлювати в свої пристрої сканери особи. Це пов’язано з дефіцитом таких сенсорів, а також їх високою вартістю.

Джерела з ланцюжка постачальників компонентів повідомили виданню, що собівартість аналога Face ID становить приблизно 60 доларів, а технологія постійно допрацьовується як з апаратного, так і з програмного напрямку. Додавання сканера особи в смартфони більшістю вендорів в даний час розглядається як недоцільна інвестиція з сумнівним результатом.

Виробники вважають перспективнішою іншу технологію ідентифікації користувачів – сканер відбитків пальців, який вбудовується в екран смартфона. Перші пристрої з такими сканерами були показані на виставці MWC 2018, і можна очікувати, що в найближчі місяці буде представлено ще кілька подібних моделей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше стало відомо , що компанія Apple є монополістом в закупівлях сенсорів для сканерів особи, а іншим виробникам смартфонів такі сенсори будуть доступні лише через два роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.