Названо 9 способів як підвищити продуктивність Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Телефони Android можуть сповільнюватися з використанням та віком. Зрештою, він починає класти, а батарея розряджається швидше. Однак, якщо ви виконаєте кілька простих дій по догляду, телефон прослужить вам довше.

Ви можете використовувати кілька різних методів, щоб продовжити життя телефону Android. Використовуйте цей посібник для оптимізації будь-якого пристрою Android. Однак точні інструкції можуть відрізнятися залежно від операційної системи та програмного забезпечення телефону.

1. Оновлення операційної системи Android
Щоб прискорити роботу телефону Android, одне з перших – це оновити операційну систему до останньої версії. Це дозволить вам отримати доступ до нових функцій та виправлень безпеки, які можуть усунути різні помилки у вашій системі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб перевірити, яку версію Android ви використовуєте в даний час, відкрийте “Параметри” телефону та прокрутіть вниз, доки не побачите блок “Системні налаштування” . Виберіть Про пристрій або Про телефон . У цьому розділі ви знайдете інформацію щодо версії Android.

Телефон Android зазвичай перевіряє наявність оновлень автоматично, але, можливо, варто вручну перевірити, чи ви пропустили будь-які оновлення. Для цього відкрийте програму “Параметри” на телефоні, відкрийте розділ “Про пристрій” або “Про телефон” та знайдіть опцію “Перевірити наявність оновлень” . Якщо телефон оновлено, про це буде сказано у верхній частині екрана.

2. Перезавантажте телефон
Перезавантаження – одна з перших дій, усунення несправностей будь-якого пристрою. Цей простий крок може покращити продуктивність телефону, усунути помилку, що викликає затримку роботи телефону, і очистити частину оперативної пам’яті, якщо проблема в системі керування пам’яттю. Іноді програми, які працюють у фоновому режимі, можуть викликати загальмованість телефону. Перезапуск пристрою може очистити пам’ять, програми та конфлікти, які впливають на продуктивність програм.

Вам не потрібно перезавантажувати телефон кожен раз, коли ви заряджаєте його, але це гарна ідея – робити це періодично, доки ви не помітили зниження продуктивності. Ця порада може створити дива, якщо у вас смартфон середнього або низького класу. Однак, якщо у вас смартфон флагманського рівня, не варто очікувати кардинальних результатів від перезавантаження.

3. Звільніть місце в пам’яті
Перевірте, скільки у вас вільного місця в пам’яті. Якщо місця мало, вживіть заходів щодо його очищення. Очищення пам’яті телефону знижує навантаження на процесор та підвищує продуктивність вашого Android. За даними Google, проблеми з продуктивністю починаються, коли вільно менше 10% доступного обсягу пам’яті.

У більшості телефонів Android є оптимізація простору для зберігання даних. Якщо ви помітили, що на телефоні зберігається занадто багато матеріалів, зайдіть у “Налаштування” і знайдіть розділ “Сховище” . У цьому розділі ви знайдете опцію “Очистити або звільнити місце на смартфоні” . Вона видаляє старі файли та дані додатків, а також запропонує видалити великі файли, наприклад, відео, які займають багато місця.

Ви також можете використовувати програму Google “Файли” . Ця програма допоможе вам автоматично видалити кеш , дублікати файлів та будь – які непотрібні медіафайли та програми . Наприклад, якщо у вас на телефоні зберігається багато фотографій та відео, ви можете зберегти їх у Google Фото, щоб звільнити ще трохи місця на смартфоні.

4. Позбавтеся Bloatware
Bloatware – це встановлене програмне забезпечення, з яким постачається ваш смартфон. Залежно від виробника вашого телефону, це може бути різний набір мобільних програм, деякі з них більш цінні, ніж інші. Ці програми можуть спричинити повільну роботу телефону, зависання і навіть збоїв.

Найефективніший спосіб видалити ці програми – це пройтися по них по одному і видалити їх вручну. При цьому слід дотримуватись обережності та не видаляти важливі програми, наприклад, програми, встановлені за замовчуванням (програми, що автоматично відкривають файли).

Ви також можете вимкнути автоматичне оновлення цих програм та заощадити місце на телефоні.

5. Наведіть порядок на головному екрані
Такі речі, як віджети, шпалери та інші динамічні елементи на головному екрані, можуть впливати на продуктивність Android і, зокрема, на час автономної роботи. Якщо у вас є віджети, які час від часу оновлюють дані (наприклад, віджет погоди), не дивуйтесь, якщо час автономної роботи стане набагато меншим, ніж ви звикли.

Хороша новина полягає в тому, що це можна швидко виправити, видаляючи віджети з головного екрана телефону. Ви можете використовувати меню налаштувань програми запуску для доступу до віджетів, видалити їх та вибрати легші, щоб залишити їх на головному екрані.

Якщо у вас є проблеми з коротким часом автономної роботи, використовуйте режим енергозбереження або економії батареї, щоб продовжити час роботи телефону. Також продовжити термін служби батареї можна, відключивши WiFi та Bluetooth, коли ви ними не користуєтеся, закривши програми, що працюють у фоновому режимі, або використовуючи портативний банк живлення.

6. Використовуйте Android Launcher
Якщо ви користуєтесь не Android-смартфоном з ОС Android, як Google Pixel, то, швидше за все, на ньому встановлена ​​модифікована версія Android. Тому ваш інтерфейс користувача може бути захаращений віджетами, додатками і візуальними елементами, які займають місце на вашому Android.

Якщо ви хочете заощадити місце, ви можете завантажити та встановити іншу програму запуску Android. Google Play має сотні інших програм запуску на вибір.

7. Використовуйте програми Lite Edition
Google і деякі інші розробники пропонують Lite або Go версії своїх програм для смартфонів Android з обмеженим обсягом оперативної пам’яті та простору для зберігання. Ці програми відмінно підходять для старих та бюджетних пристроїв Android. Однак, навіть якщо у вас пристрій флагманського класу, вам варто подумати про їх використання.

Використання програм Lite edition – це чудовий спосіб повернути ресурси телефону і при цьому користуватися звичними сервісами. Такі програми, як Facebook, Instagram або Twitter, вимагають багато ресурсів та пам’яті смартфона для роботи. Програма Facebook вимагає багато дозволів, а відтворення відео в Twitter може сильно навантажувати телефон.

Якщо ви хочете використовувати більш компактні альтернативи цим повноцінним програмам, видаліть оригінальні програми та завантажте їх Lite-версії. Серед популярних програм Lite-версій у Google Play – Google Go, Google Assistant Go, Google Maps Go, Facebook Lite та Twitter Lite.

8. Прискоріть анімацію Android
Усі дії на Android, наприклад, відкриття програми або перегортання інтерфейсу, супроводжуються анімацією. Зміна швидкості системної анімації не прискорить роботу системи, але здаватиметься, що смартфон виконує всі дії швидше.

Щоб прискорити анімацію на Android, спочатку потрібно увійти в режим розробника. Для цього відкрийте програму Налаштування на смартфоні та пройдіть шляхом Про пристрій / Про телефон >Версія > Номер складання . Кілька разів натисніть на номер складання , доки не з’явиться повідомлення Ви стали розробником . Тепер поверніться до системних налаштувань і виберіть опції розробника.

Знайдіть три параметри анімації: Масштаб анімації вікна , Масштаб анімації переходу та Масштаб тривалості анімації аніматора . За замовчуванням вони встановлені на 1х. Ви можете прискорити їх, уповільнити або повністю вимкнути анімацію.

9. Вживіть заходів безпеки
За досвідом роботи з настільною операційною системою, встановлення антивірусної програми на пристрій Android – хороша ідея для захисту від шкідливих програм. Однак у результаті ви можете принести більше шкоди, ніж користі .

Чи не встановлюйте антивіруси!

Android ізолює програми один від одного, щоб вони не викликали помилок і не заважали роботі системи. Тому антивірусна програма не зможе просканувати систему Android так само ефективно, як це було б зроблено на настільному комп’ютері.

9 способів підвищити продуктивність Android

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.