WhatsApp виклав листування користувачів в інтернет і зробив його доступним для читання всім бажаючим

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як з’ясували експерти, месенджер WhatsApp в результаті якогось збою дозволив усім і кожному читати чуже листування, роблячи це в тому випадку, якщо в налаштуваннях облікового запису включено функцію «Прямий зв’язок». 

За замовчуванням вона включена у всіх і кожного, дозволяючи починати спілкування з будь-ким, роблячи це без необхідності обов’язково додавати номер телефону в адресну книгу. Щоб прочитати чуже листування, потрібно просто ввести номер телефону людини в міжнародному форматі, зробивши це в кінці посилання https://wa.me/. 

Після цього можна буде побачити, коли, кому саме і що конкретно відправила та чи інша людина, а також які повідомлення йому надходили. Переглянути всю листування повністю не вдасться, але якісь її окремі фрагменти безперечно вдасться побачити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Йдеться про величезну безліч особистих повідомлень, які потрапили у вільний доступ і тепер доступні для перегляду всім охочим, хто взагалі взагалі захоче їх переглянути. Очевидно, що подібний недолік у системі захисту месенджера незабаром мають виправити, тому в найближчому майбутньому, найімовірніше, переглядати листування користувачів WhatsApp виявиться більш неможливо. 

Втім, подібна ситуація доводить, що ступінь захисту особистого листування користувачів у цьому програмному забезпеченні є далеко не таким високим, як усім би цього хотілося. У будь-який момент може виникнути якась інша, але схожа проблема, і в такому разі інформація про користувачів знову потрапить у вільний доступ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.