Головна Смартфони Android 13 зможе уповільнювати Wi-Fi та стільникову мережу – навіщо це потрібно

Android 13 зможе уповільнювати Wi-Fi та стільникову мережу – навіщо це потрібно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android 13 ще до пуття не вийшла, є тільки версія для розробників, яка просто дає їм уявлення про те, з чим їм доведеться працювати. Повноцінну версію нової операційної системи буде презентовано 11 травня, де нам покажуть усі її основні особливості та розкажуть, коли можна буде встановити публічну бета-версію (і на які телефони). Поки що нам залишається задовольнятися тим, про що розповідають розробники, але й це буває дуже цікавим. Наразі з’явилася інформація про те, що нова операційна система отримає можливість знижувати швидкість передачі даних. Виникає питання, для чого це потрібно, але щоб відповісти на нього, давайте розберемося в усьому порядку.

Нова функція Android 13

Кілька днів тому Google випустила оновлення Android 13 Developer Preview 2. Ця нова версія, призначена виключно для розробників, пропонує перегляд новинок, які будуть представлені пошуковим гігантом в основному тестуванні Android 13.

Копаючись у коді оновлення, кілька розробників помітили зміни, які можуть здатися незначними, але викликають великий інтерес. Одним із тих, хто розповів про це, є Мішаал Рахмана , комп’ютерний експерт блогу Esper та колишній редактор XDA>.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Експерт вперше виявив наявність системи оповіщення, яка попередить вас, якщо програма розряджає акумулятор вашого телефону, та меню, що дозволяє настроїти режим роботи вібрації. Після цих відкриттів Мішаал Рахман і виявив цікавий спосіб зменшити швидкість передачі даних через Wi-Fi або стільникову мережу.

Для чого потрібно уповільнення мережі Android 13

На думку Рахмана, цей інструмент призначений для розробників, які бажають протестувати роботу своїх програм у ситуації, коли інтернет-з’єднання не оптимальне.

Експерт каже, що при повільному інтернет-з’єднанні на пристрої можуть виникнути непередбачені проблеми, і розробники можуть подивитися, що буде у разі зниження швидкості до того, як це стане проблемою. Вони зможуть змоделювати труднощі , перш ніж вони виникнуть самі собою в реальних умовах використання.

Досі Android та Android Studio (інструмент розробки додатків для Android) не дозволяв імітувати погане інтернет-з’єднання . Цією функцією, яка, ймовірно, буде марною для користувачів, Google дійсно прагне полегшити роботу команд розробників. Але зрештою це виявиться вигідним саме для користувачів, які отримають якісніші та протестовані з усіх боків продукти.

Програми в новому Android працюватимуть краще

Там, де вони стикалися з проблемами та надсилали звіти розробнику, тепер усе буде опрацьовано заздалегідь. Можливо, ми навіть поступово забудемо про те, що таке програма, що зависла через повільний інтернет.

Нагадаю, що розгортання остаточної та стабільної версії Android 13 не планується раніше вересня 2022 року. Якщо Google залишиться вірною своїм звичкам, перша загальнодоступна бета-версія буде доступна після Google I/O, яка пройде 11 та 12 травня 2022 року. Але не варто думати, що одразу після цього все заграє новими фарбами. Розробники повинні спочатку адаптуватися до нових умов, потім захотіти щось змінити і лише потім випустити оновлення на свої продукти.

Що нового буде в Android 13

Крім цієї нової функції, Android 13 отримає функцію відображення системних повідомлень у випадку, якщо будь-яка програма споживає занадто багато енергії протягом останніх 24 годин . Відстежуватиметься активність усіх програм, за винятком деяких, які будуть відзначені окремо.

Декілька років тому Android вже намагалася реалізувати повідомлення про використання батареї, але функція виявляється дуже нав’язливою. Тепер повідомлення будуть більш ”помірними” — з’явившись один раз, вони не турбуватимуть вас, як мінімум, протягом найближчих 24 годин.

Якщо система виявляє, що підвищене енергоспоживання пов’язане з програмою, якою ви зараз користуєтеся, вона дочекається закінчення і далі працюватиме у звичайному режимі. Тобто, наприклад, перегляд YouTube або перегортання стрічки Facebook не враховуватиметься у повідомленні про перевитрату енергії. Але якщо ці програми будуть підкачувати щось у фоновому режимі і тим самим витрачати акумулятор, то ви дізнаєтеся про це.

Що ще буде в Android 13, нам тільки доведеться дізнатися, але це вже хороші новини, які говорять про серйозність оновлення і про те, що крім підвищення стабільності, на нас все ж таки чекає певний набір нових функцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: