ПЛР-тест та тест на антиген COVID-19: у чому різниця?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для встановлення наявності в організмі людини COVID-19 використовуються два основні тести: на антиген та ПЛР. Причому кожен із них здатний виявити різні елементи вірусу. А ще їхня відмінність полягає в рівні точності.

Для будь-якого тесту необхідний зразок слини пацієнта чи мазок із носа. А далі починаються розбіжності. За рахунок особливої ​​технології проведення аналізу (для цього створюються додаткові копії фрагментів ДНК) ПЛР-тест відрізняється високою точністю і може показати мінімальне число генетичного матеріалу ковіда. З недоліків такого способу – необхідність наявності спеціального обладнання та кваліфікованого фахівця, тривала ампліфікація (процес утворення копій частин ДНК), тривале очікування результатів (можуть бути готові в період від 12 години до п’яти днів), висока вартість.

Тести на антигени дозволяють дізнатися результат набагато швидше. Але точність їх також нижча. Серед плюсів такого методу – простота проведення, швидкий результат (зазвичай потрібно менше 15 хвилин), відносно невелика ціна. А ось як мінус автор називає меншу точність: на ранніх стадіях хвороби тест може просто не показати наявність коронавірусу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.