5 особливостей старих iPhone, які мені не хочеться бачити в нових

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Навесні 2021 року його представила iMac 24. На екрані революційного пристрою було написано «Hello». Така ж напис було зображено на екрані першого покоління iMac. 

Це стосується і дизайну. Кольори як у того ж iMac 24 були у першого покоління цієї лінійки моноблоків. У 2020 році вийшов модельний ряд iPhone 12 з гострими торцями як у iPhone 4. І судячи з просочування інформації про iPhone 14, компанія не зупиниться і продовжить оновлювати дизайн за формулою «нове – добре забуте старе». 

Нижче – п’ять дизайнерських елементів, які колись застосовувалися в iPhone, але їх не хотілося б бачити в майбутньому 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Старі кнопки гучності

Один з елементів, який може повернутися на смартфони Apple в 2022 році. З 2014 року кнопки регулювання гучності прямокутні, до цього вони були круглими, а на них були вигравірувані знаки «+» і «-», щоб було зрозуміло, де збільшення гучності, а де зменшення. 

Проблема цих кнопок – тактильно їх знайти складніше, ніж прямокутні, що піде в мінус ергономічність корпусу. Покажчики «+» і «-» теж більше не актуальні, з точки зору дизайну сучасні смартфони прагнуть до мінімалістичний. 

Втім, поява таких кнопок логічно – компанія повернулася до гострих бічних гранях, логічно повернути і ті кнопки. І тим не менше, прямокутні зручніше. 

Кнопка живлення зверху

Останнім смартфоном з такою кнопкою був iPhone SE. Проблема в тому, що з того часу розміри смартфони, які вважаються стандартними, збільшилися багаторазово. Параметри корпусу компактного айфона 2016 року – 123,8 x 58,6 x 7,6 мм. Для порівняння, у iPhone 12 – 146,7 x 71,5 x 7,4 мм. До верхнього торця такого смартфона банально не дотягнутися, не кажучи вже про iPhone 12 Pro Max. 

Кнопка живлення – на першому місці за частотою взаємодії, була на другий, коли Apple використовувала «Додому». Її переїзд з верхнього торця на правий боковий – закономірна зміна в період, коли діагоналі екранів почали стрімко зростати. Повертатися до старого рішенню немає сенсу. 

Кнопка «Додому»

У 2017 році здавалося, що iPhone 8 і 8 Plus будуть останніми смартфонами з фізичною кнопкою управління на передній панелі корпусу. У 2020-му Apple пішла на авантюру і випустила SE (2020) в корпусі того ж iPhone 8. 

Як не дивно, смартфон виявився успішним – найбільш продаваними моделями смартфонів Apple за результатами 2020 року стали iPhone 11 і iPhone SE (2020). Втім, там зіграло на руку збіг обставин – через пандемію коронавируса, який підкосив індустрію смартфонів, зріс продаж недорогих телефонів. 

В 2021 році фізична кнопка не потрібна. Датчик відбитка пальця можна вбудувати під екран або поєднати з клавішею живлення, крім того, Face ID – найнадійніший сканер особи на ринку, по надійності можна порівняти з Touch ID. Хочеться бути впевненим, що ідею випускати смартфон з широкою рамкою і клавішею на передній панелі компанія поховала. 

Округлена задня панель 

Дизайнерський елемент від iPhone 3G, чия поява буде логічним. У 2019 року в iPhone 11, 11 Pro і 11 Pro Max компанія зробила корпус товстішим, щоб поставити збільшені акумулятори. Компанія пішла проти принципів – її дизайнери завжди були впевнені, що тонкий корпус робить пристрій естетичніше і тактильно приємніше. 

Проблема в тому, що з такою особливістю смартфон виглядає несолідно і нагадує мило. Крім того, цей елемент застовпив за собою Android-сегмент, а фанати Apple приходять в лють, коли компанія щось копіює у конкурентів (згадуємо iPhone 6 і iOS 7). 

Антени на корпусі як у 6S

У 2015 році фанати Apple були моторошно незадоволені дизайном iPhone 6S. Все через неестетичних пластикових горизонтальних смужок, що псують враження від металевого корпусу. Як виявилося, рішення було обумовлено технічно – під ними ховалися антени, які не могли працювати крізь який не пропускає радіохвилі метал.

Причому, ці смуги Apple ставила не одне покоління. 7 і 7 Plus теж вийшли з ними, тільки вони були розташовані більш акуратно – ближче до торця, повторюючи вигин корпусу. У 2017 році компанія нарешті вирішила проблему – у iPhone 8, 8 Plus і X їх не було, і корпусу стали більш мінімалістичним. 

Смартфони прагнуть до мінімалістичний. Набагато приємніше дивитися на чисту задню панель з логотипом і камерою, ніж на горизонтальні смужки, що виділяються за кольором. Крім того, у 6S і 6S Plus був металевий корпус, а з 2017 року у смартфонів Apple у них скляне покриття, що відбиває світло. В цьому випадку пластикові смужки виглядатимуть ще більш громіздко. На щастя, компанія вирішила проблему з ними. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.