У Google придумали, як прискорити інтернет

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google розробила інтернет-протокол QUIC (Google Quick UDP Internet). Він повинен прийти на заміну кількох застарілими стандартами.

За словами Яни Айенгар, однією з інженерів проекту QUIC, існуюча екосистема інтернет-транспорту, давним-давно застаріла ще, тому назріла необхідність замінити її більш досконалими технологіями.

Протокол QUIC, на відміну від використовуваного зараз TCP, передбачає передачу даних в мережі виключно в зашифрованому вигляді. Крім того, завдяки спеціальній технології, втрачені пакети даних можуть дуже швидко відновлюватися, що забезпечує більш високу швидкість з’єднання та істотне зменшення відгуку (аж до 0 мс при повторному з’єднанні між хостами).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

QUIC
Передача даних через протокол QUIC в незашифрованому вигляді взагалі не передбачена, що збільшує приватність і захищеність інформації (наприклад, при відвідуванні сайтів і спілкуванні в чатах). Глобальне використання QUIC має зробити інтернет набагато швидшим, безпечнішим і надійним.

Google збирається фіналізувати стандарти QUIC восени 2021 року, після чого почнеться широке впровадження нового протоколу. Вже зараз його підтримка доступна в тестових версіях браузера Chrome. Крім того, він почав застосовуватися компанією Cloudflare, яка спеціалізується на захисті сайтів і додатків від DDoS-атак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.