У Telegram з’явився бот, здатний спростити роботу шахраям

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Telegram запрацював новий бот, який в перспективі здатний спростити роботу шахраям. Хоча сервіс повністю легальний, його використання може зробити частішим випадки обману користувачів месенджера.

Експерт компанії «СерчІнформ» зазначив, що сервіс платний і надає користувачам можливість змінювати номер свого телефону, що показується при дзвінках або листуванні.

Якщо той внесений в контакти абонента, то саме записане ім’я з’явиться на екрані пристрою в момент дзвінка. Є ризик, що шахраї почнуть міняти не тільки номери, але і голоси, видаючи себе за родичів або друзів потенційної жертви.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Це відкриває нові шляхи для вимагання. Крім того, зловмисники можуть представлятися співробітниками банку. У той же час експерт з IT-компанії «Крок»  висловив думку, що згаданий бот є просто зручний інтерфейс доступу до IP-телефонії.

Зміна номерів виявиться корисною не тільки для шахраїв, але і для фірм, які прагнуть захистити своїх співробітників і клієнтів від небажаних дзвінків після надання тих чи інших послуг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.