Павло Дуров звинуватив Apple і Google в знищенні стартапів по всьому світу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В даний час Apple і Google розділили між собою ринок мобільних операційних систем. Вони ж володіють двома найбільшими магазинами в світі – App Store і Google Play. Завдяки цим двом компаніям ми отримали безліч додатків, які кардинально змінили наше життя. Однак Павло Дуров впевнений, що ці гіганти зловживають своїм становищем і просто не дають стартапам домогтися успіху.

У своєму досить великому повідомленні творець «ВКонтакте» і Telegram заявив, що Apple забороняє установку будь-яких додатків на iPhone поза свого магазину App Store. Більш того, користуючись монопольним становищем, «яблучна» корпорація вимагає від усіх розробників додатків перераховувати їй 30% від прибутку з продажу будь-яких цифрових послуг. Останнє стосується також і Google.

«Натомість Apple не дає розробникам нічого, крім дозволу їх додаткам бути доступними для користувачів iPhone. Розробники додатків витрачають значні ресурси на створення, підтримку і просування своїх проектів. Вони жорстко конкурують між собою і несуть величезні ризики. Apple же не вкладає в створення сторонніх додатків на своїй платформі практично ніяких коштів і не ризикує нічим, зате гарантовано отримує 30% від їх обороту », – запевняє Павло Дуров.

Дуров впевнений, що через все вище сказане, розробники просто знаходяться на межі економічного виживання. Ті гроші, що вони змушені віддавати Apple і Google, могли б піти на вдосконалення програм, щоб радувати користувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як приклад Павло Дуров згадав, як 4 роки тому вони хотіли запустити в Telegram платформу для творців ігор, щоб ті моги реалізувати свій талант і донести свої творіння до користувачів. Однак в 2016-м Apple заборонила їм робити це, посилаючись на власні правила і погрожуючи видалити Telegram з App Store. У підсумку команді месенджера довелося прибирати вже створений каталог ігор з Telegram.

Дуров вважає, що Apple зобов’язана дозволити альтернативні магазини додатків на iOS. З цього питання Єврокомісія вже відкрила відповідне антимонопольне розслідування відносно зловживанні Apple своїм становищем на ринку. Павло зазначив, що його команда має намір брати активну участь в цьому процесі, щоб захищати інтереси користувачів і розробників додатків для смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.