Смартфони

Телефон для літніх людей повинен мати інтуїтивно зрозумілий інтерфейс

Share
Час читання: < 1 хв.

Вибір смартфона для людини похилого віку — завдання, що вимагає особливої ​​уваги. Наш експерт Митник Михайло поділилася ключовими рекомендаціями, які допоможуть забезпечити комфортне використання пристрою.

На що звертати увагу

Ключовий фактор – простота використання. Смартфон повинен мати інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, незалежно від того, сенсорний він чи кнопковий. Для літніх користувачів рекомендується вибирати пристрої з великим екраном (від 6 дюймів), яскравим дисплеєм та великим чітким шрифтом.

Для людей віком понад 65 років рекомендується вибирати сенсорний смартфон, який дозволить їм користуватися інтернетом, месенджерами та фотографувати.

Для людей старше 75 років важливо вибирати телефон з великими, зручними клавішами з підсвічуванням, стійким до падіння та води. Класична розкладачка – оптимальний вибір у цьому випадку.

Якість та гучність звуку мають вирішальне значення. Смартфон повинен мати збільшену гучність (+40 децибел), якісні динаміки та потужний звуковий сигнал (+90 децибел). Деякі моделі також оснащені світловим «маячком», який сигналізує про вхідний дзвінок.

Для користувачів старше 85 років рекомендується вибрати простий та надійний телефон, бажано кнопковий, стійкий до падінь, сумісний зі слуховими апаратами, з кнопкою екстреного виклику та функцією визначення місцезнаходження.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Apple переглядає дизайн Vision Pro після появи нових конкурентів

    Apple, за даними Bloomberg, переглядає свою стратегію у сфері просторових обчислень після виходу нових VR/AR-окулярів…

    01.10.2024

    MacRumors: iPhone 16 Pro Max не підтримує заряджання 45 Вт

    Незважаючи на заяви Apple про підтримку швидкої зарядки потужністю 45 Вт в iPhone 16, незалежні…

    01.10.2024

    За оновлення безпеки Windows 10 незабаром доведеться платити

    У міру наближення кінця терміну підтримки Windows 10 Microsoft запроваджує нові правила. Найближчим часом користувачам…

    01.10.2024

    Огляд soundcore Sport X20: Найміцніші навушники для тренувань

    Бездротові навушники Anker soundcore Sport X20 стали одними з найочікуваніших новинок не лише в сегменті…

    01.10.2024

    У кіберполіції розповіли про ознаки злому смартфона

    Департамент кіберполіції Національної поліції України попередило українців про ознаки наявності шкідливого ПЗ на смартфонах. Докладніше…

    01.10.2024

    П’ять невідомих функцій Android, які варто спробувати

    В Android-смартфоні приховані унікальні функції, які можуть зробити гаджет зручнішим та ефективнішим. Розкриваємо Топ-5 найкорисніших…

    01.10.2024