Японія показала відео тестування гіперзвукової зброї

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Японія провела перше випробування своєї гіперзвукової зброї в США, про що повідомило токійське агентство ATLA (Acquisition Technology and Logistics Agency), яке є частиною Міністерства оборони Японії.

Реклама

Випробування відбулися ще навесні, але відеоматеріали та комп’ютерна графіка тестового запуску були оприлюднені лише зараз. На відео зброю описують як “високошвидкісний керований бойовий блок (глайдер) для захисту островів”. Це означає, що нова гіперзвукова зброя належить до категорії глайдерів з прискореним польотом. Планується, що ця зброя буде використовуватись Сухопутними Силами Самооборони Японії.

Характеристики та мета нової зброї

Зброя являє собою ракету великої дальності, яку планується розгорнути з 2026 фінансового року. Після запуску за допомогою прискорювача з наземної пускової установки відокремлена боєголовка маневруватиме, як планер, і атакуватиме цілі на відстані сотень кілометрів. Боєголовка пролітатиме під атмосферою, а потім пікіруватиме на ціль під майже вертикальним кутом 90°.

Реклама

Причини проведення випробувань в США

Японія, ймовірно, провела випробування на території США, щоб уникнути загострення відносин з Північною Кореєю і не допустити спостереження з боку Китаю. Випробування відбулися в Каліфорнії і мали на меті підтвердити розрахунки та вимірювання. Відео, опубліковане ATLA, включає графіку та кадри запуску біля узбережжя Каліфорнії з різних ракурсів.

Подальші плани та виклики

Обсяг випробувань був базовим і призначався для перевірки основних частин конструкції, матеріалів, важливих електронних та структурних вузлів. Для підтвердження повної працездатності системи на всіх її стадіях потрібно більше випробувальних пусків. Наразі невідомо, чи вдалося ракеті потрапити в ціль.

Висновки

Розробка гіперзвукової зброї в Японії є частиною стратегії посилення оборонних можливостей, зокрема для швидкого і дистанційного перехоплення та ліквідації сил, які здійснять вторгнення на територію країни. У цьому контексті згадується також угода про придбання американської ракети AGM-158 JASSM і проведення передстартових випробувань гіперзвукового глайдера.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоroot-nation.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ