Google обіцяє відключити всі сторонні блокувальники реклами в YouTube

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавні зусилля Google з обмеження використання програм, що блокують рекламу, досягли нових висот, вийшовши за рамки початкової боротьби з відтворенням YouTube. Тепер технологічний гігант націлився на сторонні додатки, що дають змогу транслювати відео з YouTube без реклами.

У документі підтримки Google прямо попереджає користувачів, які отримують доступ до контенту YouTube через такі додатки, про можливі проблеми з буферизацією або появу повідомлення про помилку з попередженням схожого типу:

Підкреслюючи суворе дотримання умов надання послуг, Google підтверджує свою позицію, дозволяючи розробникам використовувати офіційний API YouTube виключно відповідно до вимог, які прямо забороняють будь-які блокувальники реклами. Хоча про наслідки компанія говорить неясно, вона натякає на “відповідні заходи” щодо порушників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Визнаючи переваги користувачів щодо відсутності реклами на майданчику, Google пропонує підписатися на підписку YouTube Premium, вартість якої становить $14 на місяць для користувачів Android або $19 для передплатників iOS. Крім того, річна підписка пропонується зі знижкою за $139.

Ця ініціатива не є чимось новим. Перший етап боротьби Google з блокувальниками реклами прогримів торік: спочатку користувачам пропонували відключити блокуюче ПЗ при появі спливаючого вікна. Подальші заходи по всьому світу обмежували користувачів блокувальників реклами лише трьома відеороликами або повністю забороняли доступ до них, а нині видалено навіть сторонні обхідні шляхи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.