Windows 11 отримає вбудований генератор QR-кодів

Share

Зазвичай корпорація Майкрософт додає найцікавіші нові функції у збірки Windows 11 Canary та Dev, перш ніж вони потрапляють до більш стабільних каналів, таких як бета-версія або попередня версія (Release Preview). Однак стався рідкісний виняток. У збірці 22635.3420, яка щойно вийшла для тестування в бета-каналі, представлено вбудований генератор QR-кодів, який спрощує обмін посиланнями та файлами.

Починаючи з Windows 11 збірки 22635.3420, користувачі можуть натиснути спеціальну кнопку поруч з кнопкою “Копіювати посилання”, щоб згенерувати QR-код при обміні файлами або посиланнями. Ця зміна зробить передачу даних з комп’ютера на телефон набагато простішою, особливо якщо у вас є iPhone, який менш дружелюбно ставиться до комп’ютерів з Windows, ніж смартфони Android з їх багатофункціональною інтеграцією Phone Link.

Ви можете спробувати новий генератор QR-кодів, оновившись до останньої версії бета-каналу, а потім натиснувши “Параметри спільного доступу до Windows” в Microsoft Edge.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Тепер користувачі зможуть генерувати QR-коди для URL-адрес і посилань на хмарні файли у вікні спільного доступу Windows, щоб безперешкодно ділитися веб-сторінками та файлами на своїх пристроях. Щоб спробувати цю функцію в Microsoft Edge, просто натисніть кнопку “Поділитися” на панелі інструментів Edge і виберіть “Параметри спільного доступу до Windows”.

Вбудований генератор QR-кодів – не єдине покращення діалогового вікна “Спільний доступ” у Windows 11 у збірці 22635.3420. Microsoft змінила спосіб закриття діалогового вікна, щоб запобігти випадковому закриттю. Тепер, щоб позбутися інтерфейсу “Загальний доступ”, потрібно натиснути кнопку закриття у верхньому правому куті.

Щоб запобігти випадковому закриттю вікна спільного доступу до Windows, клацання за межами вікна спільного доступу до Windows більше не призведе до його закриття. Щоб закрити вікно спільного доступу до Windows, просто натисніть кнопку закриття у верхньому правому куті.

Говорячи про QR-коди, Microsoft нещодавно представила можливість сканувати QR-коди за допомогою вбудованої програми Камера для приєднання до мереж Wi-Fi. І якщо вам знадобиться поділитися паролем, програма “Налаштування” також дає змогу поділитися паролем за допомогою QR-коду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Kairov Vitaliy

Опублікував
Kairov Vitaliy
Tags: Windows 11
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024