SpaceX прокладає шлях для глобального мобільного зв’язку: успішно відправлено перше текстове повідомлення через супутники Starlink

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

SpaceX успішно відправила перше текстове повідомлення через свою нову технологію мобільного зв’язку – Starlink Direct to Cell. Тестування провели через мережу T-Mobile на шести нещодавно запущених супутниках.

Нещодавно компанія SpaceX розпочала створення глобальної мережі, спрямованої на забезпечення мобільного зв’язку у важкодоступних “мертвих зонах” на суші та воді. За допомогою інноваційних антен і програмного забезпечення супутники прагнуть забезпечити стандартний зв’язок 4G для смартфонів.

SpaceX отримала тимчасову ліцензію від Федеральної комісії зв’язку США (FCC) для тестування технології. Це передбачає випробування на 2 тис. пристроях та 840 супутниках. Початково послуги обмежаться лише текстовими повідомленнями, але до 2025 року можливе розширення на дзвінки та передачу даних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Очікується, що SpaceX отримає повну ліцензію для комерційного запуску послуг, коли технічні та регуляторні вимоги будуть виконані. FCC також активно працює над правовою базою для надання послуг супутникового зв’язку безпосередньо на мобільні телефони.

SpaceX, відзначившись цією новітньою розробкою, встановлює нові стандарти у світі мобільного зв’язку та покликана забезпечити зв’язок там, де раніше це було важко досягти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.