Чи потрібно відключати GPS на смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні у нашому житті смартфони відіграють велику роль, і ми використовуємо їх у різних сферах – для спілкування, для роботи та розваг. Один із найважливіших інструментів у смартфонах – це GPS (глобальна система позиціонування).

Але багато користувачів запитують: чи потрібно відключати GPS на смартфоні? Давайте розглянемо це докладніше. А поки підписуйтесь на мій блог, ставте лайки!

Що таке GPS?

GPS – це технологія, яка дозволяє визначати розташування смартфона та інших пристроїв, ґрунтуючись на даних, отриманих від супутників навігації. Приймач усередині смартфона приймає сигнали з супутника та математично вираховує точку, де зараз знаходиться смартфон.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Використання GPS дозволяє смартфону та іншим пристроям визначати ваше положення на карті, що дозволяє, наприклад, легко знайти те місце, куди ви хочете піти або поїхати. Технологія GPS використовується в навігаторах, службах замовлення таксі та найрізноманітніших додатках. Також за допомогою даної технології програми дізнаються з якої ви країни та міста.

Чому потрібно вимкнути GPS?

Деякі користувачі вважають, що відключення GPS може запобігти витоку особистих даних і захистити від небажаного розкриття розташування. Існують також побоювання щодо витоку даних місцезнаходження, які можуть бути використані зловмисниками.

Однак, в більшості випадків, відключення GPS не є необхідним. Якщо ви використовуєте програми, яким дійсно потрібен доступ до вашого місця розташування (наприклад, для пошуку магазинів або ресторанів поблизу) або якщо ви користуєтеся навігаційними програмами типу 2GIS або навігатором Яндекса, то GPS – це необхідний інструмент.

Крім того, сучасні мобільні операційні системи (Android та iOS) надають користувачеві контроль над тим, як і коли їх пристрої можуть використовуватися для визначення їхнього розташування. Користувачі також можуть налаштувати свої пристрої, щоб вони вимагали дозволу на використання GPS для кожної програми окремо.

Але є один важливий фактор – робота GPS розряджає акумулятор будь-якого девайсу набагато швидше. Як правило, в смартфонах використовується технологія A-GPS, яка, крім сигналу з супутника, використовує мобільний зв’язок і Wi-Fi. Якщо навігація в даний момент вам не потрібна, а важливо зберегти заряд пристрою, GPS можна вимкнути. Робиться це просто через шторку налаштувань смартфона.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.