Без категорії

Чи потрібна карта пам’яті в смартфоні

Share

Конструктивна можливість встановлення карти пам’яті присутня в більшості моделей смартфонів. Якщо у вас iPhone, то такої можливості не передбачено, але ви можете використовувати OTG-адаптер. Щоправда, телефон матиме не дуже зручний і презентабельний вигляд, хіба що для якихось разових дій.

А ось з іншими смартфонами все простіше. На деяких моделях можна встановити або другу сім-карту, або карту пам’яті. У деяких моделях можна все. Щоб дізнатися, що можна “запхати” у ваш смартфон, достатньо відкрити сторінку в браузері про вашу модель, де є вичерпна інформація. Або можна, використовуючи спеціальну “голку” перевірити особисто, витягнувши тримач для сім-карти. Зазвичай він розташований на бічній стінці корпусу смартфона.

Але виходить так, що практично ніхто не користується картами пам’яті в СУЧАСНИХ смартфонах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вся справа в тому, що вбудованої пам’яті достатньо. Зараз можна управлятися смартфонами з об’ємом пам’яті 64 ГБ, але краще від 128 ГБ і вище. А ось смартфони, де пам’яті менше, вже відчувають нестачу і труднощі.

Частенько смартфон починає висвічувати попередження про те, що пам’яті не вистачає і її необхідно почистити. Ось тільки ці чистки не допомагають, пам’яті все одно не вистачає. Виходить звільнити кілька гігабайтів, які не вирішують проблему. У такому разі може знадобитися додаткова карта пам’яті.

Але чи безпечно й ефективно використовувати ці карти пам’яті в смартфонах? На мій погляд, мінусів вистачає.

  • Не всі мобільні додатки підтримують роботу з картою пам’яті. Можуть виникнути помилки або карта пам’яті буде марною. Перекидання додатків із внутрішньої пам’яті на зовнішню можуть заплутати користувача.
  • Застосовуючи карту пам’яті (залежить від моделі смартфона), можна позбутися можливості використовувати дві сім-карти одночасно.
  • Карта пам’яті не найнадійніший накопичувач для зберігання важливих даних. Ці пристрої слабо захищені від збоїв і програмних помилок. Можна втратити важливі дані та файли в одну мить без будь-яких прогнозованих причин.
  • Крім того, карта пам’яті – це витратний матеріал, який має свій ресурс, а ось коли він закінчиться – з’ясувати навряд чи вийде. Цей ресурс вимірюється кількістю циклів перезапису, смартфон буде активно їх “пожирати”. Якщо брати середню статистику, то карти пам’яті “живуть” у смартфонах 1-2 роки, а потім починають повільно працювати, видавати помилки або взагалі переставати працювати.

Звичайно, повністю відмовлятися від використання карт пам’яті в смартфонах не можна. У цьому є і свої плюси. Та й ситуації всякі бувають, але, найімовірніше, ця тема, з часом відімре сама. Карти пам’яті будуть неактуальні для всіх смартфонів, як і сім-карти на фізичних носіях. Просто зараз існує велика кількість застарілих або застарілих моделей смартфонів, де застосування додаткового накопичувача необхідне.

Якщо і використовуєте ці карти, то просто не зберігайте там важливі дані, які не хочете втратити, або робіть резервні копії на інших сховищах інформації. А ще краще знайдіть спосіб придбати сучасний смартфон з великим об’ємом пам’яті для зберігання даних і багато проблем зникнуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024