Чи потрібна карта пам’яті в смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Конструктивна можливість встановлення карти пам’яті присутня в більшості моделей смартфонів. Якщо у вас iPhone, то такої можливості не передбачено, але ви можете використовувати OTG-адаптер. Щоправда, телефон матиме не дуже зручний і презентабельний вигляд, хіба що для якихось разових дій.

А ось з іншими смартфонами все простіше. На деяких моделях можна встановити або другу сім-карту, або карту пам’яті. У деяких моделях можна все. Щоб дізнатися, що можна “запхати” у ваш смартфон, достатньо відкрити сторінку в браузері про вашу модель, де є вичерпна інформація. Або можна, використовуючи спеціальну “голку” перевірити особисто, витягнувши тримач для сім-карти. Зазвичай він розташований на бічній стінці корпусу смартфона.

Але виходить так, що практично ніхто не користується картами пам’яті в СУЧАСНИХ смартфонах.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вся справа в тому, що вбудованої пам’яті достатньо. Зараз можна управлятися смартфонами з об’ємом пам’яті 64 ГБ, але краще від 128 ГБ і вище. А ось смартфони, де пам’яті менше, вже відчувають нестачу і труднощі.

Частенько смартфон починає висвічувати попередження про те, що пам’яті не вистачає і її необхідно почистити. Ось тільки ці чистки не допомагають, пам’яті все одно не вистачає. Виходить звільнити кілька гігабайтів, які не вирішують проблему. У такому разі може знадобитися додаткова карта пам’яті.

Але чи безпечно й ефективно використовувати ці карти пам’яті в смартфонах? На мій погляд, мінусів вистачає.

  • Не всі мобільні додатки підтримують роботу з картою пам’яті. Можуть виникнути помилки або карта пам’яті буде марною. Перекидання додатків із внутрішньої пам’яті на зовнішню можуть заплутати користувача.
  • Застосовуючи карту пам’яті (залежить від моделі смартфона), можна позбутися можливості використовувати дві сім-карти одночасно.
  • Карта пам’яті не найнадійніший накопичувач для зберігання важливих даних. Ці пристрої слабо захищені від збоїв і програмних помилок. Можна втратити важливі дані та файли в одну мить без будь-яких прогнозованих причин.
  • Крім того, карта пам’яті – це витратний матеріал, який має свій ресурс, а ось коли він закінчиться – з’ясувати навряд чи вийде. Цей ресурс вимірюється кількістю циклів перезапису, смартфон буде активно їх “пожирати”. Якщо брати середню статистику, то карти пам’яті “живуть” у смартфонах 1-2 роки, а потім починають повільно працювати, видавати помилки або взагалі переставати працювати.

Звичайно, повністю відмовлятися від використання карт пам’яті в смартфонах не можна. У цьому є і свої плюси. Та й ситуації всякі бувають, але, найімовірніше, ця тема, з часом відімре сама. Карти пам’яті будуть неактуальні для всіх смартфонів, як і сім-карти на фізичних носіях. Просто зараз існує велика кількість застарілих або застарілих моделей смартфонів, де застосування додаткового накопичувача необхідне.

Якщо і використовуєте ці карти, то просто не зберігайте там важливі дані, які не хочете втратити, або робіть резервні копії на інших сховищах інформації. А ще краще знайдіть спосіб придбати сучасний смартфон з великим об’ємом пам’яті для зберігання даних і багато проблем зникнуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.