У процесорах AMD знайшли непереборну небезпечну вразливість

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Співробітники Берлінського технічного університету протестували платформу AMD на стійкість до злому, і виявили велику “дірку” в системі захисту процесорів на архітектурі Zen 2 і Zen 3. Уразливість дає змогу отримати повний доступ до зашифрованих даних за допомогою порівняно нескладного обладнання вартістю близько $200.

Метод злому під назвою faulTPM, деталі якого дослідники вже опублікували на GitHub, передбачає фізичний доступ до цільового ПК “на кілька годин”. Атака на залізо здійснюється за допомогою замикання напруги, що дає змогу отримати доступ до співпроцесора безпеки (PSP), і розшифрувати дані, що зберігаються в модулі TPM.

В якості експерименту вчені успішно зламали ноутбук Lenovo, забезпечивши собі повний доступ до системи і даних, що зберігаються на пристрої. Згідно з джерелом, до вразливості схильні всі процесори сімейств Zen 2 і Zen 3, що використовують TPM 2.0.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Представники AMD заявили, що компанія в курсі проблеми, і готова працювати над запобіганням новим потенційним загрозам – фахівці бренду ведуть постійну роботу над впровадженням нових заходів щодо підвищення рівня безпеки архітектур процесорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.