Названо найкращі ноутбуки трансформери 2-в-1 2023 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для більшості людей ноутбук залишається найкращим портативним пристроєм для продуктивної роботи. Фізична клавіатура – це те, з чим не можуть зрівнятися планшети, проте планшети є найкращим варіантом для ігор або перегляду відео.

Хіба не було б чудово, якби існував один пристрій, здатний робити все це і навіть більше? Залежно від ваших потреб, рішенням може стати ноутбук 2-в-1, який останніми роками стає дедалі популярнішим.

Існує два основних форм-фактори – планшет із клавіатурою, що від’єднується, і ноутбук із шарніром 360°. Обидва дають змогу набирати текст і торкатися екрана, і наразі такі пристрої існують під управлінням Windows, Android, iOS і Chrome OS.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак попереджаємо: вам буде нелегко знайти пристрій, який працюватиме і як планшет, і як ноутбук. Деякі з представлених у цьому списку варіантів коштують дуже дорого, тому ви можете придбати обидва пристрої за ціною одного 2-в-1. Але не варто забувати про зручність, яку дає можливість мати все в одному місці, тим паче що ці пристрої можна брати з собою всюди.

Тут представлено цілу низку моделей, що відповідають найрізноманітнішим ціновим категоріям. Крім того, нижче ви знайдете докладні рекомендації щодо вибору ноутбука 2-в-1.

1. Microsoft Surface Pro 9 – Найкращий загалом

Іншими ключовими перевагами є відеодзвінки і час автономної роботи, а в новій моделі на базі ARM вони навіть кращі. В основі використовуваного в ньому процесора SQ3 лежить Snapdragon 8cx Gen 3 від Qualcomm, але він не може конкурувати з Intel за продуктивністю і сумісністю додатків, що все ще стримує його розвиток.

Функція 5G є тільки у версії ARM, але для більшості людей цей варіант просто не вартий того. Неякісні порти і високий цінник залишаються незалежно від обраної моделі, але версія Intel, як і раніше, забезпечує найкращий універсальний планшет.

Якщо додати обкладинку з клавіатурою (продається окремо), він стає переконливою заміною ноутбуку.

2. Apple iPad Pro (12.9in 2022) – Найкращий iPad

iPad Pro 2022 року не сильно змінився порівняно з версією 2021 року, але це найближча до заміни ноутбука модель від Apple.

Ця 12,9-дюймова модель оснащена новітнім процесором M2 від Apple, що збільшує її продуктивність. Ви не знайдете жодного планшета з такими ж можливостями, проте нечисленні додатки навіть близько не розкривають його потенціал.

Щоб максимально використовувати можливості пристрою, вам доведеться доплатити за клавіатуру Magic Keyboard і олівець Apple Pencil, але вони забезпечують чудові можливості набору тексту і навігації, що перевершують навіть Surface Pro. Варто також відзначити дисплей з частотою 120 Гц, який тепер оснащений технологією mini-LED для ще кращого перегляду.

Однак найвагомішою причиною не купувати iPad Pro є його програмне забезпечення. iPadOS просто не може змагатися з macOS або Windows у плані функціональності.

Для такого дорогого пристрою цього достатньо, щоб двічі подумати.

3. Samsung Galaxy Book 2 360 – Найкращий конвертований

Galaxy Book 2 360 – не найпотужніший ноутбук Samsung, але він забезпечує чудову якість роботи з усіх боків, включно з шарніром 360°.

Він, як і раніше, чудовий в основних характеристиках: чудовий 13,3-дюймовий сенсорний OLED-екран, чудова продуктивність процесорів Intel 12-го покоління і час автономної роботи впродовж усього дня. Ви також отримуєте швидку зарядку і пристойний вибір портів, при цьому вага пристрою становить всього 1,16 кг. При всьому цьому він залишається вражаюче міцним і довговічним.

І все ж, не всі новини хороші. Веб-камера Book 2 360 з роздільною здатністю 720p не найкраща, а ненадійний трекпад означає, що незабаром вам захочеться підключити мишу.

Але при ціні близько 111 990 ₽ це чудовий конвертований ноутбук, який буде добре служити багатьом людям. Якщо вам не потрібна функціональність складного ноутбука, варто також розглянути Galaxy Book 2 Pro.

4. Huawei MateBook E (2022) – Найкраще співвідношення ціни та якості

У минулому компанія Huawei вже займалася розробкою пристроїв 2-в-1, але останній MateBook E – це її найкраща спроба.

Пристрій за дизайном не відрізняється від Surface Pro 8 і заслуговує на високу оцінку, враховуючи, що він значно доступніший. Тим не менш, ця модель початкового рівня має у своєму корпусі лише Core i3 11-го покоління. Для більшості людей, ймовірно, буде корисно перейти на i5, що забезпечить солідну продуктивність у всіх відношеннях.

12,6-дюймовий дисплей трохи менший, ніж у деяких конкурентів, і його частота становить лише 60 Гц, але вибір на користь OLED компенсує це. Huawei зберегла тонкі рамки по краях дисплея, в яких розмістилася солідна веб-камера.

Також є вражаюча веб-камера для відеодзвінків, але немає розблокування обличчя Windows Hello. Це означає, що вам доведеться покладатися на недостатньо ефективний датчик відбитків пальців, вбудований у кнопку живлення. Також є тільки один порт USB-C.

Чохол-клавіатура (з вбудованою підставкою), що входять до комплекту, і стилус, що продається окремо, – чудові, але час автономної роботи – ще одне ключове слабке місце.

Можливо, для більшості людей тут занадто багато недоліків, але це, як і раніше, привабливий варіант і дуже гарне співвідношення ціни та якості.

Продуктивність на базі Intel Core i4 початкового рівня.

5. Microsoft Surface Laptop Studio – Найбільш універсальний

У Surface Laptop Studio компанія Microsoft вирішила один із ключових недоліків дизайну Surface Book – необхідність розміщення багатьох компонентів під екраном.

Відмова від знімного дисплея на користь нової конструкції з гнучким шарніром дає змогу домогтися цього, але тепер ви обмежені тільки трьома фіксованими положеннями. Але Laptop Studio чудовий як традиційний ноутбук, тоді як для двох інших режимів – з висунутим вперед або плоским дисплеєм – існують гідні застосування варіанти.

Сама панель з високою роздільною здатністю 120 Гц радує око, а функції відеодзвінків залишаються на висоті. До клавіатури і трекпада потрібно трохи звикнути, але вони забезпечують зручність роботи. Чудовий час автономної роботи і висока продуктивність (завдяки процесорам Intel 11-го покоління і опціональному графічному процесору RTX 3050 Ti) – тут є багато чого цікавого.

Але питання про те, чи купите ви Surface Laptop Studio, найімовірніше, залежатиме від двох речей: чи підходить вам дизайн і чи можете ви дозволити собі високу ціну. Якщо ви відповісте на обидва питання позитивно, ви не будете розчаровані. Але оскільки незабаром очікується поява моделі другого покоління, можливо, вам краще почекати з покупкою.

6. Asus ROG Flow Z13 – Найкращий для ігор

Для ігор на ПК зазвичай потрібен стаціонарний робочий стіл або громіздкий ноутбук, але компанія Asus довела, що це не обов’язково.

ROG Flow Z13 пропонує неймовірну потужність у тонкому і легкому корпусі, з можливістю вибору між топовими процесорами Intel або AMD і дискретною відеокартою RTX 3050 Ti. Продуктивність трохи знижується під час роботи від акумулятора, але під’єднання додаткового модуля XG Mobile допомагає забезпечити ігри на рівні настільного ПК.

Великий 13,4-дюймовий дисплей Mini-LED забезпечує захоплюючий ігровий процес. Ви можете вибрати Full HD або 4K, обидва дисплеї забезпечують плавну частоту оновлення 120 Гц.

Вбудована підставка для ніг і знімна клавіатура (входять у вартість) роблять Flow Z13 вражаюче універсальним, хоча вас може розчарувати відсутність портів. Було б непогано побачити і більш якісні динаміки, але більшість геймерів все одно підключатимуть навушники.

Однак час автономної роботи є ключовим недоліком: менше 90 хвилин гри в режимі AAA на одній зарядці. При загальному використанні ситуація набагато краща, але при тривалості близько п’яти годин це все одно гірше, ніж у більшості конкурентів.

Зрештою, висока ціна Flow Z13 відлякає людей. Але це цікавий перший крок у світ ігрових 2-в-1.

7. HP Chromebook x360 14c – Найкращий хромбук 2-в-1

Однак пристрої 2-в-1 – це не тільки Windows-пристрої та iPad: у вас є безліч варіантів, якщо ви шукаєте пристрій на базі Chrome OS.

Chromebook x360 від HP – наш найкращий вибір, що поєднує надшвидку продуктивність із чудовим дизайном і чудовою клавіатурою з трекпадом. Дисплей Full HD – ще одна родзинка, навіть якщо він не дуже яскравий, а динаміки Bang & Olufsen забезпечують чудове звучання.

В іншому, ви також отримуєте відмінний вибір портів і вражаючий час автономної роботи, і все це за ціною, яка не розорить вас.

Якщо ви можете не звертати уваги на слабку освітленість на вулиці та деякі дрібні глюки, то x360 14c може стати для вас чудовим варіантом. Тільки переконайтеся, що вас влаштовують обмеження Chrome OS.

8. Microsoft Surface Go 3 – Найкращий бюджетний 2-в-1

Якщо у вас не так багато грошей, Surface Go 3 – чудовий варіант. Це один із найменших пристроїв, на якому встановлено повну версію Windows 11, що робить ОС більш портативною, ніж будь-коли.

Тут не так багато оновлень порівняно з Surface Go 2. Фактично, єдиною помітною зміною є впровадження нових процесорів, але вражаюча продуктивність процесора Intel Core i3 виправдовує цей крок. Тим не менш, це, найімовірніше, суттєво вплине на дешевші моделі.

10,5-дюймовий сенсорний дисплей чудовий, та й можливості відеодзвінків дуже хороші. Але Go 3 страждає від низького часу автономної роботи, а товсті рамки створюють враження старого пристрою. Крім того, щоб використовувати всі можливості пристрою, вам доведеться окремо придбати чохол Type Cover.

Проте, якщо ви хочете отримати надійний планшет, який дає змогу уникнути обмежень Android та iOS, Go 3 – це чудовий варіант. Оскільки вихід Go 4 очікується не раніше 2023 року, вам не доведеться турбуватися про те, що він може застаріти в будь-який момент.

9. Dell XPS 13 2-в-1 (2023) – Найкращий для відеодзвінків

Звичайний XPS 13 від Dell – один із найвідоміших ноутбуків на базі Windows. Версія 2-в-1 ще не завоювала таку ж репутацію, хоча деякі її сильні сторони роблять її вартою уваги.

До них відносяться відмінні камери з роздільною здатністю 11 Мп на задній панелі і 5 Мп на передній, причому остання поєднується з подвійним мікрофоном, що дозволяє створити один з найкращих пристроїв для відеодзвінків. У комплекті з планшетом поставляється чохол-клавіатура, який забезпечує зручність при наборі тексту, а процесори Intel 12-го покоління роблять його надійним універсальним пристроєм.

Ще одна родзинка – 13-дюймовий сенсорний IPS-екран, який має чудовий вигляд і добре реагує на введення пальцем або додатковим стилусом XPS Stylus, що купується додатково.

Однак XPS 13 2-в-1 все ще не справляється з вибагливішими робочими навантаженнями, а час автономної роботи та порти можна було б доопрацювати. Це відносно тонкий і легкий пристрій, але ці недоліки є основною причиною того, що він не знаходиться вище в цьому списку. Тим не менш, його безперечно варто розглянути.

10. Asus ZenBook 17 Fold OLED – Найкращий складаний ноутбук

Zenbook 17 Fold OLED – це справді незвичний пристрій, який, однак, ще не готовий для широкого вжитку. Головний аргумент проти нього – величезний цінник.

Але цього і слід було очікувати від пристрою першого покоління, який є лише другим складним планшетом/ноутбуком, що коли-небудь з’являвся на ринку. Шарнір Zenbook 17 Fold вражає своєю міцністю, і він дає змогу використовувати різні форм-фактори, які просто неможливі на інших пристроях у цьому списку.

Ви можете використовувати його як величезний 17,3-дюймовий планшет, використовувати вбудовану підставку для рук або скласти його навпіл для унікальної прокрутки. Крім того, є спеціальна клавіатура, яка може замінити настільний комп’ютер або прикріплятися поверх половини екрана для створення переконливого 12,5-дюймового ноутбука.

Завдяки великому часу автономної роботи та чудовому звуковому супроводу, Asus робить щось дуже якісне з Zenbook 17 Fold OLED. Але він поки що не змусить багатьох відмовитися від традиційного ноутбука або 2-в-1.

Запитання, які часто ставлять

1. Чому віддати перевагу – планшету чи ноутбуку?
У пристроях 2-в-1 неминучий компроміс. Якщо вам потрібно виконувати роботу, то насамперед слід зосередитися на тому, щоб це був чудовий ноутбук. Але якщо найважливіше споживання контенту або онлайн-покупки, вибирайте планшет.

Вибір відповідного пристрою значною мірою залежить від того, що ви хочете з ним робити. Деякі з представлених у цій статті пристроїв здатні виконувати більше двох основних функцій, тож це теж варто мати на увазі.

2. Що потрібно враховувати під час вибору ноутбука?
Конвертований ноутбук зазвичай має незнімний екран, який повертається майже на 360 градусів, щоб перетворити його на планшет. Цей стиль також означає, що ви можете використовувати його в інших “режимах”, таких як “намет” або “дисплей”.

Серія Yoga від Lenovo, можливо, є найвідомішим конвертованим ноутбуком і послужила джерелом натхнення для багатьох конкурентів. Microsoft Surface Book також є першим ноутбуком, але все ще має знімний екран, тому є більш просунутою гібридною системою. Однак у 2020 році Book 3 став останнім представником цієї лінійки. На зміну йому прийшов Surface Laptop Studio, який замість цього має три фіксовані положення.

3. Що потрібно враховувати в дизайні пристрою?
Конвертований планшет схожий на звичайний планшет, але має або клавіатуру, яка кріпиться на магнітах, або чохол, який створює відчуття ноутбука. У деяких випадках клавіатура може підключатися по Bluetooth.

Surface Pro і Go від Microsoft є найбільш очевидними, але наразі існує безліч інших варіантів для Windows. Серія Galaxy Tab S8 від Samsung – ще один варіант, але Android, як і раніше, не дуже підходить для продуктивної роботи. Обмеження iOS (або iPadOS, як вона офіційно відома) також стримують iPad Pro з Magic Keyboard, але це гідна альтернатива.

4. На які характеристики слід звернути увагу?
Більша частина того, що вам потрібно шукати в конвертованому ноутбуці/планшеті, така сама, як і в звичайному ноутбуці та планшеті.

Вам захочеться отримати найкращі характеристики за свої гроші, включно з новітнім процесором, великим об’ємом пам’яті та накопичувача, а також високоякісним екраном. Обов’язково прочитайте наші огляди, щоб дізнатися більше про кожен пристрій, включно з результатами порівняльних тестів.

Дизайн, однак, буде важливою частиною вашого рішення про покупку, і вам потрібно вибрати пристрій, який найкраще відповідає вашим потребам. Пристрій, створений за принципом ноутбука, найімовірніше, буде більшим і важчим, але, ймовірно, забезпечить триваліший час автономної роботи (більше місця для більш ємного акумулятора).

Цей ноутбук також має забезпечувати зручність під час набору тексту і, як правило, має більше фізичних портів, включно з USB і відеовиходами.

Хоча у конвертованого планшета може бути не так багато фізичних портів (деякі все ж мають повнорозмірний USB), вони менші та легші за гібридний ноутбук, що робить їх чудовими для подорожей. Компроміс полягає в тому, що використовувати його як ноутбук часто складно і незручно. Шукайте ноутбук із продуманим дизайном і зручними клавішами. Трекпад також чудово підходить навіть для сенсорних екранів, хоча і не є необхідністю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.