Топ-5 неочевидних відмінностей дорогого Android смартфона від дешевого

Share

Ні для кого не секрет, що сьогодні немає принципової різниці між смартфонами за 10 і 40 тисяч гривень. Купивши який-небудь Redmi Note 11 Pro, ви отримуєте AMOLED-екран з частотою 120 Гц, хорошу камеру і стереодинаміки. Те ж саме запропонує вам будь-який флагман, але тільки у нього буде трішки кращий дисплей, спритніший процесор і швидша зарядка. Це очевидні речі, зрозумілі кожному покупцеві. Водночас між дорогими і дешевими смартфонами Xiaomi є маса прихованих відмінностей, про які не знають навіть продавці-консультанти. Так давайте ж з’ясуємо, в чому вони полягають.

Матеріали корпусу смартфона

Ще якихось 5 років тому навіть смартфони Redmi поміщали в металевий корпус, але зараз Xiaomi використовує чітку градацію. Купуючи дешевий телефон, ви отримуєте плитку, цілком виконану з пластику. Доплативши за Pro-версію чергового Redmi Note або Lite-версію нового флагмана, ви вже матимете справу зі скляною спинкою. Але тактильно приємна комбінація скла і металу сьогодні використовується тільки в дорогих смартфонах на кшталт Xiaomi 12, Xiaomi 13 Pro і MIX Fold 2.

Крім того, дисплей флагманів, як правило, захищає загартоване скло Corning останнього покоління, а власникам недорогих моделей найчастіше доводиться мати справу зі старими варіаціями. Нарешті, дорогі смартфони Xiaomi 13-ї серії володіють повноцінним вологозахистом стандарту IP68, в той час як для більш дешевих пристроїв виробник сором’язливо заявляє IP54 (захист від дрібних бризок).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кількість оновлень Android

Xiaomi 13 і Redmi Note 12 вийшли приблизно в один час. Представник флагманської серії з’явився на глобальному ринку наприкінці лютого, а недорогий телефон – на початку квітня. При цьому трохи новіший Redmi Note 12 працює на Android 12, а Xiaomi 13 – на Android 13. Дрібниця, але на це є сенс звернути увагу.

Ще більш важливим моментом є термін підтримки. Власникам флагманів Xiaomi обіцяють, що їхній смартфон отримуватиме великі оновлення операційної системи протягом 3-х років, а патчі безпеки продовжать надходити навіть через 4 роки після виходу пристрою. Для недорогих моделей жодних термінів не визначено. Але зазвичай такі пристрої отримують апдейти ОС 2 роки, а оновлення системи безпеки – 3. У випадку зі смартфонами початкового рівня на кшталт Redmi 10C ситуація ще гірша.

Функції телефону

Xiaomi навмисно позбавляє свої недорогі телефони корисних функцій MIUI, про що я вже розповідав в окремому матеріалі. Представники серії Redmi позбавлені суперобоїв, мають обмеження роботи Always on Display, а ще не вміють програмно покращувати якість відео за допомогою примусового HDR, суперроздільної здатності і технології MEMC.

Ба більше, більшість функцій будь-якого оновлення MIUI доступні тільки на флагманах. У випадку з 14-ю версією прошивки багато дешевих смартфонів не отримали обіцяні віджети, можливість копіювати текст з фото і працювати з двома плаваючими вікнами одночасно, хоча все це було анонсовано на презентації оболонки.

Xiaomi, які підтримують бездротову зарядку

Багато людей вибирають смартфони виключно з підтримкою технології Qi. І серед пристроїв Xiaomi подібним можуть похвалитися тільки по-справжньому дорогі моделі:

  • Xiaomi Mi Mix 2S;
  • Xiaomi Mix Fold і Mix Fold 2;
  • Xiaomi Mi 9 і Mi 9 Pro;
  • Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro і Mi 10 Ultra;
  • Xiaomi 11, 11 Pro і 11 Ultra;
  • Xiaomi 12, 12 Pro і 12 Ultra;
  • Xiaomi 13, 13 Pro і 13 Ultra.

Навіть Xiaomi 11T, 12X або 13 Lite, що умовно належать до флагманської лінійки, позбавлені підтримки бездротової зарядки. За зручність потрібно платити, і це – виключно маркетингове обмеження, адже розміщення котушки під кришкою коштує сущі копійки.

Гарантія на смартфони

Преміальному смартфону – преміальне обслуговування
Кілька років тому компанія Xiaomi запустила програму VIP-привілеїв, якою можуть скористатися власники всіх міжнародних версій її смартфонів (Global і ЕАС), що належать до флагманського сегменту. По суті, це розширена гарантія, що включає в себе:

гарантійне обслуговування протягом двох років;
безкоштовна заміна екрана протягом 6 місяців після придбання;
1 безкоштовний негарантійний ремонт протягом року з моменту купівлі смартфона;
підмінний телефон-флагман на час ремонту;
виділена гаряча лінія, доступна за номером 8 800 775-66-15.
Дізнатися, чи бере участь ваша модель у програмі VIP-привілеїв, можна на сторінці пристрою, розміщеній на сайті mi.com. Чи є розширена гарантія або інші згадані в тексті фішки вагомим аргументом на користь покупки дорогого смартфона Xiaomi – вирішуйте самі. Усе залежить від ваших потреб і сценаріїв експлуатації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024