Як зрозуміти, що ваш смартфон зламали: 2 тривожні ознаки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З кожним днем ​​інформаційна сфера стає дедалі вразливішою. Так, нещодавно шахраї навчилися зламувати гаджети. Як дізнатися, що до вашого смартфону є доступ у когось, розповів експерт.

Як зрозуміти, що телефон зламали?

За словами фахівця, дізнатися, що смартфон зламали, можна за деякими віджетам, що спливають рандомно. Наприклад, якщо на екрані з’являються піктограми камери або мікрофона, це тривожна ознака. Також варто звернути увагу на температуру телефону: якщо він швидко нагрівається, це може означати, що його зламали. Справа в тому, що якщо пристрій прослуховується, навантаження на його оперативну пам’ять та процесор зростає.

“Якщо ви помітили, що значок з’являється без приводу, то необхідно відстежити додатки, яким ви надали доступ до камери або мікрофона, зайшовши в налаштування смартфона”, – зазначив Вакулін.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Де знайти ці піктограми?

Піктограма, яка інформує про те, що мікрофон або камера увімкнута, на більшості пристроїв Android та iOS знаходиться в рядку стану телефону поряд з часом та відсотком заряду, уточнив кіберексперт. Саме по ньому можна помітити, що пристрій зламано, додав фахівець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.