Якої фірми вибрати смартфон у 2022 році, Samsung чи iPhone

Суперечки про те, чиї смартфони кращі — Samsung чи iPhone, старі як світ. Переваги є у моделей і однієї, і іншої компанії, тому все зводиться до того, що важливіше для користувача. Якщо ж ви зовсім не розумієтеся на особливостях пристроїв брендів, читайте цей матеріал. 

Плюси смартфонів Samsung 

Свобода користувача 

Samsung працюють під управлінням ОС Android, яка за умовчанням надає користувачеві більше свободи дій, ніж купертиновська операційна система. Власник може завантажувати на гаджет програми не тільки з офіційного магазину, але й через APK-файли, завантажені зі сторонніх сайтів, встановлювати різні прошивки та іншим чином кастомізувати свій девайс. 

Ціна 

Звичайно, є ультрафлагманські моделі Samsung, які за ціною перевершують пристрої з надкусаним яблуком на спинці, але їх небагато. В основному це представники лінійок Galaxy S. Інші ж смартфони коштують значно дешевше. Тому для обмежених у засобах користувачів питання що краще за iPhone або Samsung взагалі стояти не повинен. 

Плюси смартфонів iPhone 

Цикл життя 

Apple випускає для своїх смартфонів оновлення протягом 5-6, а то й 7 років, тоді як корейці обмежуються трьома роками у кращому разі. Через це iPhone довше залишаються актуальними і не так швидко втрачають ціну. Якщо збираєтеся купувати смартфон не на рік, а не 5-6 років, є сенс переплатити за iPhone. 

Екосистема 

Як не крути, а екосистема iOS вважається найкращою по праву. Інші виробники намагаються подати свої відповіді купертинівському рішенню, але поки що у них це виходить так собі. Якщо ви технік і користуєтеся не тільки смартфонів, але й розумним годинником, ноутбуком та іншими девайсами, варто купувати техніку Apple.

Підсумок 

Коротше кажучи, однозначно відповісти, що краще – iPhone чи Samsung неможливо. Вирішуйте, які моменти для вас важливіші та спираючись на це робіть вибір. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.