Google Pixel 6 – найоптимальніша модель бренду у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нещодавно Google все-таки презентувала флагманські Pixel 7 та Pixel 7 Pro. З одного боку, це далеко не найгірший реліз — наприклад, Google вдалося зберегти колишній цінник у 600 доларів за базову модель, плюс при оформленні попереднього замовлення пошуковий гігант обіцяє дарувати власні смарт-години Pixel Watch. З іншого боку, нюанси також є. Стандартна модель не сильно відрізняється за основними спеками від попередника, плюс очевидно, що спочатку цінник в Україні точно не буде відповідати заявленим 20 000 грн. Та й гуглівські «вотчі» вам також ніхто не подарує.

Так, Pixel 7 Pro з LTPO-дисплеєм і приголомшливою потрійною камерою дуже гарний, але і коштуватиме він як мінімум 40 000 грн. при самому оптимістичному розкладі. Тому саме час придивитися до більш доступних і перевірених рішень від Google – вони підійдуть, якщо ви не хочете переплачувати і чекати, поки новинки завезуть до українських магазинів.

Днями ми вже радили до покупки щодо дешевий Google Pixel 6a. Чому рекомендували саме його? По-перше, апарат знецінився в Україні – тепер його можна взяти чи не за 15 000 гриень у кращому випадку, а це відмінний прайс за мірками виробника. По-друге, з урахуванням ціни фотоможливості, зрозуміло, відмінні – дякую подвійній камері на 12,2 +12 мегапікселів з підтримкою всіляких алгоритмів обробки. Та й більшість характеристик адекватні: в арсеналі батарея на 4110 mAh, фірмовий чіпсет Google Tensor, одразу 6/128 гігабайт пам’яті, стереодинаміки, модуль NFC для безконтактних платежів та корпус, захищений від води за стандартом IP67.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але все-таки “ашка” підійде далеко не всім категоріям користувачів через деякі серйозні недоліки. Наприклад, немає високої частоти оновлення в 90 герц — складно пробачити американцям такий недолік, знаючи, що взагалі всі ключові Android-вендори не мають проблем із цим у моделях аналогічної цінової категорії. До того ж у спрощеної моделі задник виконаний із пластику, а не зі скла – можливо, когось відлякає і така бюджетність. Саме логічне рішення в такому разі купити стандартний Google Pixel 6.

Чому? Хоча б тому, що він теж подешевшав. Зараз його віддають щонайменше за 20 000 гриень — тобто коштує він навіть дешевше, ніж умовний iPhone 12. Ще одна причина купити Pixel 6 – його можливе зникнення з магазинів незабаром. Якщо вірити онлайн-магазину Google, то стандартну шістку прибрали з актуального модельного ряду, хоча ту ж ашку залишили. Логічно, що це зроблено заради просування сьомого покоління. Тобто компанія вже, напевно, припинила виробництво моделі, а у продавців у продажу залишилися лише останні партії гаджетів.

Чим взагалі краще Pixel 6 порівняно зі спрощеною версією? OLED-дисплей підтримує частоту оновлення 90 герц, корпус виконаний зі скла та алюмінію, кількість оперативної пам’яті збільшена до 8 гігабайт, а сам девайс можна заряджати бездротовим шляхом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.