Названо 4 функції iOS 16, які краще відключити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iOS 16 виявилася одним із найсерйозніших оновлень за останній час. Apple місцями змінила систему настільки, що навіть страшно уявити, на що чекати через рік — нагадаю, iOS 7 виповниться 10 років, тому є всі шанси, що Apple підготує для нас якісь сюрпризи, пов’язані з операційною системою. Через кілька днів після релізу iOS 16 можна сказати, що багато фішок вийшло дуже спірним, а користь від них досить сумнівна. Вже зараз можна виділити найкорисніші функції iOS 16 , які краще відключити — читачі нашого Телеграм-чату не дадуть збрехати.

Підбір фото в iOS 16

Вже кілька років Apple прокачує програму Фото, додаючи різні функції. Ще про Галерею в iOS 14 ми писали, що Apple настав час заспокоїтися: у добірках і так постійно з’являються фотографії, які не повинні були там відображатися за особистими переконаннями. В iOS 15 для цього придумали приховування фотографій з певними людьми з добірок, але це досить проблематично, оскільки алгоритми іноді не розпізнають людину на знімку або приймають її за іншого.

В iOS 16 провели роботу над помилками, тому тепер ви можете запобігти появі вибраних фотографій або спогадів у віджетах на робочому столі, на екрані для вас або в пошуку. Користуватися функцією досить легко.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

  • Зайдіть у Параметри.
  • Перейдіть до пункту “Фото”.
  • Переведіть повзунок «Показувати рекомендований контент» у неактивне положення.

Тепер зображення не відображатимуться у віджетах, і їх можна буде побачити лише у Фото на Айфоні.

Як завершити виклик на iPhone

Бічна клавіша живлення на Айфоні рятує в різних випадках, будь то елементарна перевірка часу або вимкнення звуку будильника. А ще за допомогою неї можна завершити виклик, ось тільки інколи це відбувається випадково. Моя мама частенько на неї натискає помилково, бабуся теж.

На щастя, серед непотрібних фішок iOS 16 є і корисні – тепер ви можете вимкнути бічну кнопку для завершення виклику. Тобто при натисканні на неї нічого не буде. Увімкнути дуже легко.

  • Зайдіть у Параметри.
  • Виберіть «Універсальний доступ», а потім — «Дотик».
  • Знайдіть у списку «Блокування для завершення дзвінка» та переведіть повзунок у неактивне положення.

Тепер, якщо випадково натиснете кнопку живлення, екран просто вимкнеться, а дзвінок не скинеться.

Як вимкнути сповіщення знизу в iOS 16

Незважаючи на те, що деякі наші читачі оцінили оновлений екран повідомлень , декому все ж таки хочеться повернути все, як було раніше: нагадаю, в iOS 16 ви можете зробити так, щоб повідомлення були знизу і не загороджували фон на екрані блокування. Смішно, але Apple другий рік поспіль переносить вниз важливі елементи – рік тому в нижній частині екрану виявився адресний рядок у Safari.

  • Відкрийте Параметри, виберіть “Сповіщення”, після чого натисніть “Відображати як”. Виберіть потрібний варіант.
  • Лічильник відображатиме повідомлення пронумерованим списком у нижній частині екрана.
  • Стопка відображає повідомлення у нижній частині екрана.
  • Список — сповіщення будуть розміщені на всьому екрані.

Вам потрібно вибрати “Список”, після чого повідомлення на Айфоні будуть розташовані як раніше.

Вимкнути розмиття фону в iOS 16

Apple продовжила експериментувати з оформленням у iOS 16. Якщо раніше користувачам були доступні такі функції як «Перспектива» та «Затемнення шпалер», то тепер з’явилося ще й розмиття. Навіщо воно потрібне — не дуже зрозуміло. Погодьтеся, досить дивно встановлювати малюнок, а потім його розмивати, залишаючи незрозуміло, що на екрані. Вимкніть, якщо не подобається, хоч і зробити це досить непросто.

Розмиття допомагає робити текст читабельним, але псує зображення

  • Зайдіть до Налаштування, виберіть «Шпалери».
  • Потім натисніть на перегляд шпалер і внизу виберіть «Розмиття».
  • Те саме можна зробити при встановленні шпалер через галерею на Айфоні: розмиття буде розташоване в правому нижньому кутку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.