Топ-10 пристроїв, які краще вимикати на ніч

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Після початку повномасштабної війни у ​​країні почала зростати інфляція. Долар подорожчав до 42 грн. Ціни зросли буквально на все. Електроенергія щодо цього винятком не стала. За словами експертів, пов’язані з оплатою електричної енергії, витрати можна легко зменшити шляхом відмови від певних звичок. Вони назвали десять пристроїв, які потрібно відключати на ніч.

1. Ноутбуки

Мало хто користується ноутбуком уночі. У зв’язку з цим у його підключенні до побутової електромережі у темний час доби немає практичного змилу. Виймаючи вилку з розетки на ніч, ви зможете трохи заощадити.

2. Роутери

Мало хто з користувачів відключає роутер на ніч. Тим часом уночі він ніким не використовується. Взявши за правило вимикати маршрутизатор перед сном, ви зможете знизити витрати на оплату електроенергії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Кухонна техніка 

Електроприлади, що використовуються на кухні, є досить «ненажерливими». Незважаючи на це, відключати їх від мережі не прийнято. Наприклад, у випадку з холодильником зробити це неможливо, тоді як кавоварку, тостер, НВЧ-піч і блендер можна відключати щовечора без будь-яких побоювань.

4. Електричні зубні щітки та бритви

Тримати включеними електричні зубні щітки та бритви всю ніч не потрібно. Крім надмірного витрачання електроенергії така практика загрожує скороченням терміну служби АКБ пристроїв.

5. Лампи

Візьміть за правило вимикати світло в кімнатах, де ви не знаходитесь. Експерти рекомендують витягувати на ніч з розеток вилки ліжко-ліжка. Ця звичка дозволить вам заощаджувати щомісячно невелику суму грошей.

6. Телевізор

Більшість користувачів вимикає телевізійний приймач за допомогою пульта дистанційного керування, переводячи його в режим очікування. При цьому мало хто з них замислюється над тим, що в цьому режимі він продовжує споживати електроенергію.

7. Обігрівач

У холодну пору року електричні обігрівачі допомагають підтримувати у житлі прийнятну температуру. Не слід забувати, що вони споживають багато електричної енергії. У зв’язку з цим на ніч обігрівачі краще відключати.

8. Адаптер від смартфона

Багато користувачів звикли ставити смартфони на зарядку на всю ніч. Це дуже зручно. Підключений до адаптера перед сном пристрій до ранку матиме заряд 100%. Насправді до 100% смартфон зарядиться задовго до ранку, після чого почне витрачати електричну енергію марно. Якщо час дозволяє, то смартфон краще заряджати після пробудження.

9. Безпровідні навушники

На зарядку кейсу від бездротових навушників йде набагато менше часу, ніж думають багато користувачів. У зв’язку з цим не слід тримати його в підключеному до мережі стані годинами.

10. Подовжувачі

Мережеві фільтри можна знайти у будь-якому будинку. Вони використовуються як альтернатива настінним розеткам. Мало хто знає, що подовжувачі є досить «ненажерливими». Експерти рекомендують вимикати їх на ніч за допомогою апаратної кнопки (за наявності) або діставати з розетки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.