Без категорії

Apple заборонить редагувати та видаляти повідомлення iMessage у нових прошивках на iPhone

Share

Розробники iOS 16 у релізі системи можуть прибрати одну з ключових функцій – редагування та видалення повідомлень iMessage.

Останнім часом Apple випустила чотири бета-версії мобільних операційних систем iOS 16 та iPadOS 16, а також настільну – macOS Ventura. Розробникам і тестерам було доступно 5 правок тексту в iMessage, тобто. тільки п’ять версій того самого повідомлення. При цьому редагування доступні протягом 15 хвилин, а час скасування надсилання повідомлення скорочено з 15 до 2 хвилин.

У бета-версіях також доступний перегляд історії редагування повідомлення, раніше було лише повідомлення факт редагування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Будь-яких подробиць щодо функції від Apple не надходило. За інсайдерською інформацією, така логіка закладена у функцію редагування тому, що компанія бореться зі зловживаннями при використанні скасування відправлення повідомлення у месенджері. Якщо інсайдери мають рацію, то розробник припускає, що хтось може навмисно відредагувати будь-яке повідомлення в iMessage, щоб воно виглядало так, ніби користувач із чимось згоден. Тому звучать і слова про те, що простіше запобігти редагування та скасування відправки, просто відключивши iMessage. Тому користувачеві простіше піти в листування по СМС, в яких немає скасування та редагування вже надісланих повідомлень, як у iMessage.

Передбачається, що розробники iOS 16 вирішили таким чином боротися з цькуванням в Мережі, образами і т.п. У зв’язку з цим інсайдери запитують, чи потрібна тоді заявлена ​​функція в принципі. Поки що логіка Apple не цілком зрозуміла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024