Apple заборонить редагувати та видаляти повідомлення iMessage у нових прошивках на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники iOS 16 у релізі системи можуть прибрати одну з ключових функцій – редагування та видалення повідомлень iMessage.

Останнім часом Apple випустила чотири бета-версії мобільних операційних систем iOS 16 та iPadOS 16, а також настільну – macOS Ventura. Розробникам і тестерам було доступно 5 правок тексту в iMessage, тобто. тільки п’ять версій того самого повідомлення. При цьому редагування доступні протягом 15 хвилин, а час скасування надсилання повідомлення скорочено з 15 до 2 хвилин.

У бета-версіях також доступний перегляд історії редагування повідомлення, раніше було лише повідомлення факт редагування.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Будь-яких подробиць щодо функції від Apple не надходило. За інсайдерською інформацією, така логіка закладена у функцію редагування тому, що компанія бореться зі зловживаннями при використанні скасування відправлення повідомлення у месенджері. Якщо інсайдери мають рацію, то розробник припускає, що хтось може навмисно відредагувати будь-яке повідомлення в iMessage, щоб воно виглядало так, ніби користувач із чимось згоден. Тому звучать і слова про те, що простіше запобігти редагування та скасування відправки, просто відключивши iMessage. Тому користувачеві простіше піти в листування по СМС, в яких немає скасування та редагування вже надісланих повідомлень, як у iMessage.

Передбачається, що розробники iOS 16 вирішили таким чином боротися з цькуванням в Мережі, образами і т.п. У зв’язку з цим інсайдери запитують, чи потрібна тоді заявлена ​​функція в принципі. Поки що логіка Apple не цілком зрозуміла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.