Як перенести листування та дані WhatsApp зі смартфона Android на iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В рамках однієї платформи, Android або iOS, листування можна перенести на новий смартфон без будь-яких проблем, просто завантаживши таку резервну копію, де також зберігаються й інші дані. Але тільки не тепер, оскільки з недавніх пір ситуація кардинально змінилася. Відбувся реліз нової версії сервісу для спілкування в магазинах App Store та Google Play Market, а доступна починаючи з 21 липня. У ній з’явилася підтримка перенесення листування, медіафайлів та інших даних із одного телефону на інший.

Тепер користувачі смартфонів на базі Android можуть перекласти листування з одного смартфона на інший, зробивши це максимально просто, безпечно та швидко. Ще в 2021 році месенджер WhatsApp надав можливість перенесення історії всіх даних з iOS на Android, тоді як навпаки дані переносити стало можливо тільки зараз. Перенесення з однієї ОС на іншу підлягає вся інформація облікового запису, тобто фотографія профілю, статус, індивідуальні та групові чати, завантажені медіафайли, історія чатів, список контактів, налаштування та інші дані, що містяться в конкретному обліковому записі. Однак при цьому перенести історію дзвінків, як і ім’я, що не відображається, не вийде через обмеження з боку Apple.

Для того, щоб перенести листування та дані WhatsApp зі смартфона Android на iPhone, необхідно переконатися в тому, що месенджер з Google Play Market оновлено до версії 2.22.7.74 або новіше, а з App Store до версії 2.22.10.70 або новіше. На мобільні пристрої повинні бути встановлені операційні системи iOS 15.5 та Android 5.1 Lollipop, або новіші та сучасніші. Тільки в такому випадку виявиться можливо виконати перенесення, яке можливе за умови підключення двох телефонів до джерела живлення, тобто до заряджання. Для передачі даних використовується мережа Wi-Fi, тому важливо підключити обидва мобільні пристрої до однієї бездротової мережі, або можна підключити телефон на Android до точки доступу, створеної на iPhone.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб перенести дані при дотриманні всіх цих правил, потрібно запустити WhatsApp на телефоні під керуванням Android, після чого відкрити налаштування і перейти в «Відновлення». Потім слід дотримуватися вказівок на екрані. Під час процедури може бути потрібно відсканувати QR-код на екрані одного телефону іншим, щоб підтвердити передачу даних. Залежно від обсягу даних та швидкості точки доступу, передача інформації може зайняти певний час, але зазвичай процедура займає не більше п’яти хвилин. Нова функція доступна всім і кожному безкоштовно, тобто нічого платити за перенесення даних не потрібно, на відміну від багатьох сторонніх додатків, що надають доступ до аналогічної можливості вже багато років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.